2024. június 28. péntek, 16.00-17.00

 Hárslevelűk a fedélzeten

A Kárpát-medencében született, nem is nagyon ismerik máshol a világon. Hazánkban a kilencedik leggyakoribb szőlőfajta, leginkább Tokajban és a Somlón érzi jól magát. A belőle készült bor kacér és rejtőzködő, könnyed és mély, édes és száraz is lehet, minden azon múlik, hogy a borász a fajta melyik arcát kívánja megmutatni.

Kóstolónkon négy különböző stílusú bor segítségével fejtegetjük a hárslevelű titkait.

    1. Dereszla Pincészet: Tokaji Hárslevelű 2022 
    2. Bodrog Borműhely: Hárslevelű Narancsbor 2021
    3. Füleky Pincészet: Tokaji Hárslevelű 2019 (Úrágya) 
    4. Grand Tokaj: Classic Selection Késői Szüretelésű Édes Hárslevelű 2023 
 

A borokat Szabó Edit borszakíró, a borsmenta.hu főszerkesztője, a Borászok Barátja mutatja be. 

 A kóstolót egy hajóúttal kötöttük össze. A hajó a Bodrogon közlekedik, és befogadóképessége a személyzettel együtt összesen 12 fő, ezért a programra összesen 10 fő jelentkezését várjuk. 


Részvételi díj: 5900 Ft/ fő

 Az ár tartalmazza a hajójegyet, a borokat – kóstolásnyi mennyiségben – és azok szakszerű bemutatását.

A hajó a bodrogkisfaludi kikötőből indul (Kalóz Kikötő & Yacht Club - Bodrogkisfalud, Kossuth u. 6.).