2024. június 28. péntek, 16.00-17.00
Hárslevelűk a fedélzeten
A Kárpát-medencében született, nem is nagyon ismerik máshol a világon. Hazánkban a kilencedik leggyakoribb szőlőfajta, leginkább Tokajban és a Somlón érzi jól magát. A belőle készült bor kacér és rejtőzködő, könnyed és mély, édes és száraz is lehet, minden azon múlik, hogy a borász a fajta melyik arcát kívánja megmutatni.
Kóstolónkon négy különböző stílusú bor segítségével fejtegetjük a hárslevelű titkait.
1. Dereszla Pincészet: Tokaji Hárslevelű 2022
2. Bodrog Borműhely: Hárslevelű Narancsbor 2021
3. Füleky Pincészet: Tokaji Hárslevelű 2019 (Úrágya)
4. Grand Tokaj: Classic Selection Késői Szüretelésű Édes Hárslevelű 2023
A borokat Szabó Edit borszakíró, a borsmenta.hu főszerkesztője, a Borászok Barátja mutatja be.
A kóstolót egy hajóúttal kötöttük össze. A hajó a Bodrogon közlekedik, és befogadóképessége a személyzettel együtt összesen 12 fő, ezért a programra összesen 10 fő jelentkezését várjuk.
Részvételi díj: 5900 Ft/ fő
Az ár tartalmazza a hajójegyet, a borokat – kóstolásnyi mennyiségben – és azok szakszerű bemutatását.
A hajó a bodrogkisfaludi kikötőből indul (Kalóz Kikötő & Yacht Club - Bodrogkisfalud, Kossuth u. 6.).