"A Pseudopop a bennünk élő zenei káosz hibridje, tulajdonképpen alternatív, avantgarde elektronikus popzene. Ennek szellemében készülünk a lemezbemutatóra, ahol hosszú idő óta először ismét vendégzenészekkel illetve táncosokkal egészül ki a színpadi felállás. Ez egy speciális show lesz, amit kimondottan erre az alkalomra készítünk. Gyertek és legyetek részesei!"

BLACK NAIL CABARET
Pseudopop lemezbemutató koncert

vendég: MANEUVER MANEUVER

2019.04.18. csütörtök 20:00
Analog Music Hall
(1116 Budapest, Kondorfa utca 8.)

Jegyek: www.tixa.hu/blacknailcabaret_analogmusic


BLACK NAIL CABARET

A BNC egy 2008-ban indult magyar dark pop duó. A zenekar 2010-es debütálása óta rendszeresen játszik hazai színpadokon és Európa-szerte. Harmadik albumuk 2016 decemberében jelent meg Dichromat címmel a német Basic Unit Productions gondozásában. Útjaik azóta elváltak és a duó megalapította saját lemezkiadóját Dichronaut Records néven.
Az új lemez már a saját kiadó gondozásában jelenik meg, amiről a zenekart alapító Árvai-Illés Emese és Árvai Krisztián nyilatkoztak:
"A “Pseudopop” egy fordulópont a Black Nail Cabaret életében. Kimásztunk egy dobozból amihez korábban annyira kötődtünk, de egy olyan cél felé megyünk amit mindig is el szerettünk volna érni. Nem akarunk bármiféle címkét aggatni erre a lemezre, mert a műfaji besorolások sokszor zavarosak, félreérhetőek. Hiszünk abban, hogy a popzene lehet tartalmas és avantgarde, és abban is, hogy az alternatív zene nagyobb közönséget is elérhet, nem csak egy szűkebb csoportot. Manapság sok a műfajok közötti átfedés és ez lehetőséget ad arra, hogy valami új születhessen - szerintünk ez rendkívül izgalmas és annyi mindent lehet tanulni!

A “Pseudopop” tulajdonképpen egy összegzés, minden olyan zenét magába foglal ami óriási hatással volt az életünkre. Nem tudnánk pontosan megmondani, hogy melyik dallam vagy hangzás melyik impulzusra vezethető vissza. Egyszerűen kiürítettük a fejünket, eldobtuk a műfajokat és szabadjára engedtük, ami ki akart jönni. Végül is ez egy egészen jó kis hibridje lett a bennünk élő káosznak. Szeretnénk azt gondolni, hogy ez tulajdonképpen kortárs avantgarde popzene, dark alternatív gyökerekkel."

MANEUVER MANEUVER

A Maneuver Maneuver 2017-ben alakult Szabó “Tonyo” Tamás (The Moog, Dope Calypso) és Szilágyi Máté (Dorothy's Legs) kezdeményezéseként. A sötét hangulatokkal vegyített szinti popot játszó duó 2018 februárjában jelentkezett első öt számos
EP-jével és a “Locked Out” című számukhoz készült videoklippel.
A Maneuver Maneuver kapcsán zeneileg leginkább egy olyan elegyet érdemes elképzelni, amiben ugyanúgy megfér a mai alternatív és indie előadók világa, mint a 80-as és 90-es évek sötétebb, szintetizátor alapú zenéi és az amúgy alapjáraton slágeres popzene is. Talán a New Order, a 2 Unlimited, Crystal Castles, Gary Numan és a Late of The Pier szerelemgyerekeként fogható fel a duó stílusa, ami azért tudatosan korszerű formában hozzá vissza az említett hatásokat.


A koncert a Black Nail Cabaret, az Analog Music Hall és a Fekete Zaj Fesztivál közös szervezésében valósul meg.


A helyszín megközelítése:
Tömegközlekedés: 1,17,19,41,47,48,56 villamosok - ANDOR utca megálló
(Móricz Zsigmond Körtér és Fehérvári út 4-es 6-os villamosok megállóitól 10 percre, Deák Ferenc térről a 47-es villamossal átszállás nélkül.)

Éjszakai közlekedés: 973 busz

Autó: Fehérvári út, Szerémi út, Budafoki út felől
(zárt parkoló)