A WORKSHOP CÉLJA:

A foglalkozás elsősorban a résztvevők sikerélményére koncentrál, olyan tematikus építés robotikai elemekből, amely során a családi csapatok együtt tudnak tervezni, építeni, és együtt élik meg az alkotás élményét. Ennek a foglalkozásnak az egyik legnagyobb előnye, hogy a család összes tagja számára élvezhető, mert a littleBits rendszer könnyen megtanulható, alakítható és a családban mindenkinek jut szerep (tervező, dekoratőr, ötletelő, informatikus apuka, stb). A csapatok maguk döntik el, hogy mit építenek, ehhez az egyes alkalmak tematikája ad inspirációt. A BitWars workshopot a Star Wars, a BitRace-t a Mad Max, a BitRingst A Gyűrűk Ura és a BitPythont a Monty Python munkássága ihlette. 

A foglalkozás során a littleBits színes modulokból álló áramkörkészleteit használunk, amelynek alapegységei apró motorok, szenzorok, programozható számítógépek, csengők, lámpák, amikből érdekes, izgalmas találmányokat, játékokat vagy éppen használati tárgyakat lehet építeni.

KINEK AJÁNJUK?

Olyan családoknak, akik szívesen töltenek el időt együtt egy olyan tevékenységgel, amit mindenki élvez. Bár a foglalkozásokra a tapasztalatok szerint ötven százalékban informatikus apukával vagy nagypapával, anyukával, nagymamával jönnek a csapatok, ez egyáltalán nem feltétel, csak éppen ezek a a szülők végtelenül örülnek, hogy végre a család többi része is osztozik mániájukban. 

MILYEN KÉSZSÉGEKET FEJLESZT?

Programozás, elektronika, robotika, kézügyesség, kreativitás, csapatmunka, tervezés.