„Nem dicséretnek szánják, ha valamire azt mondják, balkáni, ennek a zenének meg éppenséggel ez az aranyfedezete, és az életörömöt árasztó cigány zene. Tiszta forrás, az élet vize, amiből – ezt jól lehet hallani – nagyot kortyolt a zenekar. {…} A Besh o droM napi fogyasztása erősen javallott, túladagolástól nem kell félni.” 

(Barabás András – hangveto.hu)

Az 1999-ben alakult zenekar viharos sebességgel robbant be a köztudatba. Semmivel sem összetéveszthető hangzásviláguk stílusteremtőnek bizonyult. Zenéjükben különböző kelet európai és balkáni kultúrákból (magyar, cigány, román, szerb, bolgár, stb.) kiemelt népzenei elemek tudatos ötvözete találkozik saját dallam- és ritmusvilágukkal, kel új életre, és alkot önálló egységet.

Fergeteges koncertjeiknek köszönhetően az egész magyar zenei élet leginkább exportképes produkciói közé tartoznak: évente 50-60 alkalommal koncerteznek külföldön, többnyire telt ház előtt. Számos rendezvényen első magyar fellépőként játszottak, gyakran világhírű előadók társaságában, mint például Oscar Peterson, Chick Corea, Al Di Meola, Keith Jairett vagy Marcus Miller. A legnagyobb sikert a Montreal Jazz Fesztiválon érték el, ahol a központi színpadon fő műsoridőben négy ízben, alkalmanként 35 ezer ember előtt adtak koncertet. A sajtóban megjelent kritikák a több száz fellépő közül a Besh o droM zenekart választotta a Montreal Jazz Fesztivál egyik nagy felfedezésének.

Szalóki Ági többszörös Fonogram-díjas, Artisjus előadói díjas, Liszt Ferenc-díjas dalszerző előadóművész, korábban a Besh o droM együttes tagja. Külföldön legtöbbet az Egyesült Államokban és Németországban koncertezett, de Magyarországot képviselte Jeruzsálemben, Pekingben, Moszkvában, Tokióban is, valamint Európa számos országában. Nyolc lemeze jelent meg Japánban.

Közreműködik:

Szalóki Ági - ének

Pettik Ádám – ének, derbuka, kanna

Barcza Gergely – szaxofon, kaval, EWI

Kaszai Lili – ének

Seres Vilmos – szaxofon, klarinét, harmonika

Csurkulya József – cimbalom

Hámori Máté – gitár

Herr Attila – basszusgitár

Vadász Peter - dobok