Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti improvizatív zenei élet egyik meghatározó szereplője és mozgatórugója közel két évtizede. Különböző formációi és improvizatív klubestjei a jazz, elektronikus és neoklasszikus zene határmezsgyéire kalauzolnak el.


Legújabb, 2023 végén megjelent, “22” című lemezén újabb arcát mutatja meg: az előző szólóalbumához képest még inkább előtérbe kerül a zongora; számos szerzemény akad, amelyben már egyáltalán nem szerepel trombita. Bár van benne improvizáció, a jazzhez már nem sok köze van: a minimalista hangszerelésű, repetitív darabok szellemiségükben a Nils Frahm és Ólafur Arnalds nevével fémjelzett neoklasszikus irányzathoz állnak közel.


A melankólikus, filmzeneszerű számok Barabás Lőrinc szerint a gyorsuló világban a lelassulás, befelé fordulás igényét jelenítik meg. A világhírű japán jazztrombitás, Takuya Kuroda ezt írta a “22”-ről: “Gyönyörű dallamok találhatók az albumon. Csodálatos kompozíciók nagyszerűen építkező témákkal. Szuper, lélekkel teli játék mind zongorán, mind trombitán.” A Recorder zenei blog szerint “lassú és türelmes lemez ez, de valójában nem is nehéz ráállni a ritmusára, és akkor a maga csöppet sem tolakodó módján igencsak hatásos”.


Az új album már meghallgatható és letölthető a Bandcampről, CD-n is megjelent, és hamarosan a streaming szolgáltatóknál is elérhető.


Bandcamp: https://barabaslorinc.bandcamp.com

Instagram: https://www.instagram.com/barabaslorinc

Facebook: https://www.facebook.com/barabaslorincofficial

Web: https://www.barabaslorinc.com


JEGYEK

- 4 fogásos masterchef vacsora koncerttel (ital nélkül): 12.500.-

- 4 fogásos masterchef vacsora koncerttel (+ alkoholos italcsomag): 20.000.-

- 4 fogásos masterchef vacsora koncerttel (+ alkoholmentes italcsomag): 18.000.-


MENETREND

19:00 - érkezés

19:30 - az este felvezetése és vendégváró falatok

20:00 - koncert kezdete

21:30 - koncert vége