Balázs Elemér Group: Sounds of Diversity
2019. július 16. (kedd) 19.30 óra
Hegykő, Csipkeház

Belépőjegy: 2 800 Ft
Elővételben: 1 960 Ft


"Úgy gondolom, Elemér az egyik legjobb dobos ma a világon. Képes minden zenei pillanatot belülről hallani, muzikalitása, finomsága és spontán döntéshozó képessége révén minden vele játszó zenész számára lehetővé teszi, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Csodálatosan üti meg hangszerét - mindig élvezem, ha alkalmam nyílik vele muzsikálni, illetve játékát hallgatni."

(Pat Metheny)

Balázs Elemér, a nemzetközileg is széles körben elismert jazzdobos formációja kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki; ennek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika, melyeket a férfi és női hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé. Zenéjük rendkívül változatos, ami abból fakad, hogy szívesen kalandoznak például az etno stílus világában, és a legkülönbözőbb zenei kultúrákból merítenek inspirációt.

A számos díjat elnyerő együttes legújabb, kilencedik lemeze a Sounds of Diversity. A cím egyértelműen utal arra, hogy a korongon hallható, közös ötletekből és saját szerzeményekből álló dallamos melódiák az egyes tagok jellegzetes zenei világának egyedi, különleges és széles rétegeket megszólítani képes fúziója. A közönség úgy érezheti, hogy dalról dalra utazza körbe a világot, Erdélytől kezdve egészen Brazíliáig. Elmélyült és igényes zenéjük garancia az igazi repülésre.


Közreműködik: 

Balázs Elemér - dob
Szakonyi Milán - ének
Balázs József - zongora
Komjáti Áron – gitár
Lakatos Pecek Krisztián – bőgő
Czibere József – ütőhangszerek
Horváth Cintia - ének