"Úgy gondolom, Elemér az egyik legjobb dobos ma a világon. Képes minden zenei pillanatot belülről hallani, muzikalitása, finomsága és spontán döntéshozó képessége révén minden vele játszó zenész számára lehetővé teszi, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Csodálatosan üti meg hangszerét - mindig élvezem, ha alkalmam nyílik vele muzsikálni, illetve játékát hallgatni."

 

(Pat Metheny)

 

Balázs Elemér, a nemzetközileg is széles körben elismert jazzdobos formációja, az egyik legnépszerűbb hazai jazz-zenekar, kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki; ennek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika, melyeket a férfi és női hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé. Zenéjük rendkívül változatos, ami abból fakad, hogy szívesen kalandoznak például az etno stílus világában, és a legkülönbözőbb zenei kultúrákból merítenek inspirációt.

 

A számos díjat elnyerő együttes legújabb, a koncerten hallható tizedik lemeze a Celebration 20&10. Az albumon a zenekar egyedi aspektusából, főként a tagok saját szerzeményein keresztül ismerhetjük meg múlthoz, harmóniához és barátsághoz fűződő viszonyukat és lehetünk részesei az elmúlt két évtized alatt kialakult különleges zenei világuknak. A hagyományokhoz híven az új lemezre is felkerült egy magyar népdal, valamint tisztelgés két, a zenekar számára fontos zenész, Lyle Mays és Michel Legrand előtt.

 

Közreműködik:

 

Balázs Elemér - dob

Szakonyi Milán - ének

Balázs József - zongora

Komjáti Áron – gitár

Lakatos Pecek Krisztián – bőgő

Czibere József – ütőhangszerek

Molnár Enikő - ének