2018. május 25-től Magyarországon is közvetlenük alkalmazni kell az EU egységes adatvédelmi rendelet, a General Data Protection Regulation – röviden GDPR előírásait. A GDPR az Európai Unió tagállamaira vonatkozóan egységesen szigorú szabályokat állapít meg a szabad adatáramlás és a személyes adatok védelmének biztosítása érdekében.
A folyamatosan bővülő digitalizáció és globális adatkezelő szolgáltatások elterjedtsége indokolják, hogy a személyes adatok védelme is határokon átnyúló, önrendelkezési jogot megerősítő szabályozások által tartson lépést a fejlődéssel.
Az Intelligens Társadalomért Országos Szövetség szakmai konferenciát szervez, amelyen nemzetközi jogászok, információbiztonsági szakemberek és a felkészülésben érintett országos szervezetek képviselői a GDRP rendelkezéseinek gyakorlati alkalmazásáról, a hatályba lépésre való felkészülés konkrét lépéseiről tartanak előadásokat. A konferencia célközönsége az önkormányzatok és közigazgatási szervek, a vállalati szektor, valamint a privát és állami egészségügyi szolgáltatók.

Dr. Péterfalvi Attila, Naih
Zala Mihály, Itosz
Kőnig Balázs, Nke Kiberbiztonsági Akadémia
Laki Tibor, Miniszterelnökség
Kuslits Béla, Belügyminisztérium
Török Szilárd, It Biztonsági Szakértő
Kancsal Tamás, Biztributor Kft.
Lám István, Tresorit Kft.
Dr. Liber Ádám, Baker Mckenzie
Dr. Domokos Márton, Cms Cameron Mckenna
Bánszki Zsolt, Nisz Zrt.
Vékás Sándor, Közinformatika Kft.
Lengré Tamás, Asc Kft.
Gölcz Dénes, Panda Security
Hortobágyi Ágoston, Do-q-ment Kft.
Koleszár Péter IKT tanácsadó, MKIK
Dr. Nagy István Informatikai Főosztályvezető Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet
Szabó Bálint Eeszt Fenntartási Főosztályvezető Állami Egészségügyi Ellátó Központ
Dr. Németh Ádám Ügyvéd, Eeszt Jogi Szakértő Állami Egészségügyi Ellátó Központ
Dr. Várhelyi Tamás, Föiskolai Tanár, Tudásközpont IgazgatóAmennyiben adatvédelemmel összefüggő kérdésére biztosan szeretne szakmai előadóinktól választ kapni, kérjük, hogy a megjegyzés rovatban regisztrációkor adja meg kérdéseit, illetve jelezze konzultációs igényét.