Az Apey & the Pea történetének egyik legsűrűbb éve az idei, és a sötétebb hónapokra sem lassul be a zenekar. A Nagy-Szín-Pad győzelem, a fesztiválkoncertek és a Sziget Main Stage után most indul az őszi-téli klubszezon és újra bejárja a trió az országot. Hajdúszoboszlón az Ørdøg zenekar kíséri el őket.

➽ 2018.12.15.
➽ APEY & THE PEA
➽ vendég: Ørdøg

▩ HELYSZÍN
Rock Menza /Rock Cafe Hajdúszoboszló/

▩ KAPUNYITÁS
20:00

▩ KONCERTKEZDÉS
20:30

▩ APEY & THE PEA

A zenekar 2008-as megalakulása óta számos külföldi és itthoni elismerést mondhat magáénak, többek között a 2015-ben elnyert Fonogram-díjat (Az év hazai hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele kategóriában) vagy a 2018-ban megnyert Nagy-szín-padot. Zenéjük magját a zúzós, klasszikus metál adja melyhez összetéveszthetetlen, sötét hangulatú előadásmód párosul.
A zenekar 2017 szeptemberében jött ki legújabb, immáron harmadik anyagával, a HEX-szel, melyet a teltházas lemezbemutató koncert után nagysikerű turné keretein belül körbeutaztattak hazánk városaiban.

Facebook: http://www.facebook.com/apeyandthepea
Instagram: http://www.instagram.com/apeyandthepea
Spotify: https://open.spotify.com/artist/255IMUzxx46ltR4vhv7kWJ?si=s-J0R56AQZaGFYyg8D3niw
YouTube: https://www.youtube.com/c/ApeyThePea
Merchandise: http://www.shop.apeyandthepea.com/

▩ Ørdøg
Az Ørdøg zenekar 2014-ben alakult a Superbutt klasszikus felállásának tagjaiból. Az első nagylemez, a Tíz fekete dal 2014 decemberében jelent meg, és a következő évben a Hang-Súly Metal Awards szakmai szavazáson a legjobb debütáló lemez, a Kettőnégy közönségszavazáson pedig az év albuma címet nyerte el. Az album dalai közül a Natasa, a Mind (Ha nekem játszol), a Melankólia és végül a Hajnali állat kapott klipet.

A második nagylemez, a Sötétanyag 2017 februárjában látott napvilágot, és 2018-ban az év legjobb hard rock/metal albuma kategóriában Fonogram díjat kapott. Erről az anyagról a Sátántangó, az Államtitkár, a 100x100000, a Lángolj és a Keringő című dalkora készült videoklip vagy szövegvideó.

Az Ørdøg egy titkos, bemelegítő fellépés után első koncertjét 2015. február 7-én játszotta a budapesti Gozsdu Manó klubban. Ekkor, az első lemez megjelenése után csatlakozott a Mahboubi Salim-Szentpéteri Zsolt-Szűcs Péter-Vörös András alapító négyeshez állandó tagként Nagy-Miklós Péter, a Wackor gitáros-énekese, aki korábban a Superbuttban is többször vendégeskedett. A zenekar 2015 tavaszától többé-kevésbé folyamatosan koncertezik, a hazai nagyobb fesztiválok közül az első három évben ott voltak a Rockmaraton, a Rockpart, a Fezen, a Campus, a SZIN és a Fishing On Orfű színpadain, és Budapesten a Barba Negra Trackben felléptek 2016-ban a Trivium, 2017-ben a Mastodon, 2018-ban pedig a Budapest Arénában a Judas Priest előzenekaraként.

Youtube: https://www.youtube.com/ordogmusic
Instagram: https://www.instagram.com/ordogmusic/
Facebook: https://www.facebook.com/ordogmusic
Spotify: https://open.spotify.com/artist/53bZBgITS9XUvnSxfDIt7Y?si=vRw9FzocSDqEYXqBIbXaCQ