A múlt árnyai...

“Kérem fogadja el szívélyes meghívásunkat az Ashcroft Manorban megrendezésre kerülő őszi soireé estélyre. A fogadáson egyszerű frissítő italok lesznek elérhetők, jelenlétét nagyra értékelnénk!”

1926-ben vagyunk. A helyszín Új Anglia, a viharos évtized közepén. Mind az ital, mind a szerencsejátékok tiltott szórakozásnak minősülnek, és épp most hívtak meg egy olyan összejövetelre, ahol mindkettőből lesz bőségesen. Persze az egész szervezett keretek közt zajlik, megfelelő és tiszteletre méltó módon, és természetesen kizárólag a hozzánk hasonlóan jómódúak számára. Mrs Ashcroft estélyeire szóló meghívásoknak nagy keletje van mostanság a felső tízezer köreiben. Egy modern kor hajnalán vagyunk, de egy régi kúriában, ami tele van rejtélyekkel és a régóta takargatott családi titkokkal. Történhet vajon ilyen hamisítatlan, nagyvilági környezetben bűntény?

‘A múlt árnyai’ egy elő szerepjáték, ami a 1920-as évek és egy Agatha Christie regény hangulatát idézi egy kis Lovecraft-i felhanggal ötvözve. Ezen a játékon átélheted a 20-as évek Amerikájának sztereotípiáit a szesztilalomtól a szellemidézésig. Részt vehetsz egy estélyen, ahol charlestont járhatsz, pókerezhetsz, jazzt hallgathatsz, szocializálhatsz és ott lehetsz egy filmbemutatón. Ezen kívül megpróbálhatsz megoldani legalább egy gyilkossági ügyet, és lehet, hogy egy kicsit félhetsz is. Talán te találod meg a tettest vagy lehet, hogy épp a te bűneidet fogják felderíteni? A karakterek jellemzően felső és felső közép-osztálybeli hölgyek és urak, akik egy zártkörű estélyen és filmbemutatón vesznek részt egy amerikai külvárosi villában.
 
A játékosként beleélheted magad a szerepedbe, nyomozhatsz vagy bűnt leplezhetsz, és  megpróbálhatod elérni a karakterek céljait. Hozd felszínre a karatered titkait, és helyezd a hangsúlyt egy izgalmas történet, karakterdráma eljátszására, átélésére. A játék ahelyett, hogy egy klasszikus whodunnit / murder mystery lenne, az érintett szereplők érzelmeire, kapcsolataira és titkaira összpontosít.
 
Stílus: Murder mystery / élő szerepjáték / larp
Inspirációk: Agatha Christie, Fitzgerald: A nagy Gatsby, H.P. Lovecraft
Időkeret: 6 óra
Játékosok száma: 40+ előre megírt karakter
Részvételi díj: 14900 HUF, amit a villa kibérlésére, korabeli hangulatot idéző díszletekre és egyéb részletekre, valamint hidegtálra és üdítőitalokra fordítunk.
Helyszín: The Writer’s Villa, Budapest, XII. kerület, Művész utca 2
Időpont: november 24. szombat, 16:00
Szervező: Parallel Worlds