Asking Alexandria, Hollywood Undead, Motionless In White, Bury Tomorrow @ Budapest Park

 

A bemelegítő gyakorlatok biztosításáról két kivételes zenekar fog gondoskodni. A Motionless In White a legjobb Marilyn Manson-i hagyományokat követve lép a fehér púder, a goth/horror koncepció és a melodikus metál ösvényére, szerencsére úgy, hogy érzelem centrikus, a kitörő agressziót kiválóan ellenpontozó énekrészeinek köszönhetően túl is lép a kópiák szintjén. A csapat így billenti helyére a mérleget, ami egyenlő arányban képes háborúszerű dobokkal és kontrollálatlan üvöltéssel felkavarni, majd egy emelkedett refrénnel az egekbe repíteni. Ha bírod a betonkemény alapokkal megtámogatott dallamos gitárzenét, a banda pontosan neked szól.

 

Hasonló szavak mondhatók el a Bury Tomorrow-ról is, amelynek megvan a saját érvényes értelmezése a metalcore-ról. A MIW-hoz képest szolidabb megjelenésű, ám tömörségben hasonló kaliberű zenekar brit származásához méltó dallamérzékenységről tanúskodik, hörgést, acélos riffeket és vadul kalapáló dobokat is magába olvasztó stílusa ugyanis szintén reményteli strófákkal egészül ki ott, ahol a hatalmas nyomás alatt már repedezik a jég. Rapszodikus emocionálisságával, hirtelen hangulatváltásaival így méltó és alázatos képviselői a stílusnak, amibe az alapvető jellegzetességek villantásán kívül bele-belecsempészik saját személyiségük darabjait is.


A brit metalcore ötösfogat története Dubaiban kezdődött, ahol Ben Bruce gitáros Amongst Us nevű formációjával tevékenykedett, és amelynek romjain többszöri névváltás utána megalakult az Asking Alexandria. A székhelyét időközben Angliába helyező Bruce a zenekar nevét ugyan megtartotta, de helyi zenészeket szervezett maga köré, így egy teljesen új fejezet kezdődött az együttes életében. Az „új” Asking Alexandria így végül 2008-ban alakult meg, első lemezük 2009-ben jelent meg Stand Up And Scream címmel. A pimaszul kemény, mégis kellemesen dallamos rockzene érdekes módon a mainstream médiába is betört. Egyedülálló szemléletmódjuk és mindenkit magával sodró, lendületes koncertjeik eredményeképp pedig az Asking Alexandria hihetetlenül színes, generációkon és műfajokon átívelő közönséget tudhat magáénak. Fogadjátok szeretettel a Budapesten először játszó Asking Alexandriát!

 

Novemberi telt házas koncertje után újra Budapestre érkezik a los angeles-i Hollywood Undead. A maszkos zenekar, akinek már az első lemeze is majdnem 1 millió példányban kelt el a modern rockzenébe tökéletesen olvasztotta bele a metál stílusjegyeit, a szókimondó hip hop szövegelést és az alternatív rockot. 2011-es második, American Tragedy című lemezükkel még több rajongót gyűjtöttek maguk köré és két évvel később a Notes From The Underground című anyaggal feltették a koronát eddigi életművükre. Zenéjük azonban a legjobban élőben érvényesül és június 17-én már a jelenleg csak készülő Day of the Dead című új anyaggal érkeznek a Budapest Parkba