A SZERETET KIFEJEZÉSE A SZERETETNYELVEKEN KERESZTÜL 

Időpont: 2018. Január 04. Csütörtök, 18.15

Helyszín: Lurdy Ház 1. emelet

Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

 

Tudod mi a te és a párod szeretetnyelve? Hogyan fejezi ki irántad a szeretetét? És milyen jelekből tudhatja, hogy te is szereted őt? A párkapcsolatok nagy részében a legnagyobb probléma éppen ez, hogy a társak nem értik egymás szeretetnyelvét. Félreértéseket, fölösleges veszekedéseket spórolhatunk meg, ha tisztában vagyunk párunk igényével, azzal, amit adni tud nekünk.

A szeretetnyelv egy pár- és pszichoterápiai fogalom, amelyet Gary Chapman amerikai párkapcsolati szakértő alkotott meg 25 évvel ezelőtt.

Chapman a személyes szeretetnyelvünket az idegen nyelvhez hasonlítja: ha két eltérő anyanyelvvel rendelkező ember találkozik, csak nehezen, vagy egyáltalán nem jön létre a kommunikáció közöttük. Ha egyikük megtanulja a másik nyelvét, akkor lehetővé válik a társalgás, de nehéz helyzetekben az idegen nyelv nem pótolhatja az anyanyelvet. Vagyis az optimális kommunikáció csak akkor jön létre, ha mindkét fél megtanulja a másik anyanyelvét - azaz szeretetnyelvét.

Előadónk, Matyi Csongor pszichológus előadásából megtudhatjuk, miért érdemes ismernünk a saját és a párunk szeretetnyelvét, valamint választ kaphatunk az alábbi kérdésekre:

- Mi az a szeretetnyelv?
- Miért alapvető a boldog emberi kapcsolatokhoz?
- Hogyan jött rá Chapman?
- Hányféle típusa van?
- Mik a különböző típusok jellemzői?
- Miért fontos ezeket ismerni?
- Miért nem vagyunk magunktól értetődőek mások számára?
- Hogyan kommunikálj más szeretetnyelveken?

 

Belépő: 1690 Ft

A rendezvényre nincs regisztráció, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

Be Smart Klub ... és kitárul a világ!