Hogyan szavaznak az életükben csalódott, dühös, frusztrált emberek?

Van-e összefüggés az érzelmi elidegenedés, a kegyetlenség, a politikai véleményalkotás és a választói magatartás között?
Hogy elmegyünk-e szavazni vagy otthon maradunk erős politikai elkötelezettségünk ellenére, csatlakozunk-e pártokhoz vagy tüntetéseken veszünk részt – mindez nem csupán politikai szocializációtól függ, de családdal, munkával kapcsolatos pszichés tapasztalatoktól is.

Pszichológiai elméletek szerint léteznek manipulátorok, pszichopaták, sértődöttek – nem csupán személyes de politikai értelemben is. Előadásunk során megmutatjuk ezeket a típusokat, valamint lehetséges megjelenésüket a magyar választások kapcsán. Kitérünk arra is, hogyan képes a politikai kommunikáció ezen tudás felhasználásával célzott üzeneteket küldeni ezen pszichológiai alapon meghatározott társadalmi csoportok felé.

Előadásunk során a politikai viselkedés pszichológiájáról, az Adorno-i típusok és tüneteggyütesek jelenkorra alkalmazhatóságáról, a politikai kommunikáció és a pszichológiai profilalkotás összekapcsolásáról beszélünk, a politikával foglalkozó szakembereknek, közszereplőknek, elemzőknek és a nagyközönségnek egyaránt.

Az előadást tartja:
Dr. Lisznyai Sándor szervezetfejlesztő, klinikai szakpszichológus, az ELTE adjunktusa
Horváth Zsófia politikai kommunikációs szaktanácsadó, pszichopedagógus, a Mindset Politikai pszichológia rovatának szakújságírója