A hűtlenség pszichológiája

A vágy titokzatos tárgya – avagy a titkos/titkolt viszonyok lélektana

 

Időpont: 2018. Január 15. Hétfő, 18.15

Helyszín: Lurdy Ház 1. emelet

Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

 

Félrelépés, hűtlenség, megcsalás: számos kifejezés létezik egy pár két tagja közti kapcsolat megsértésére, ugyanakkor magának a jelenségnek nagyon nehéz a pontos meghatározása.

Hol kezdődik a hűtlenség? Egy másik emberről való fantáziálásnál? Egy csóknál? A tényleges szexuális aktusnál? Egy másik féllel hosszú időn át, napi szinten fenntartott kapcsolatnál? Úgy tűnik, ez a határ mindenkinél máshol húzódik, sőt nemenként is jelentős eltérést találunk abban, ki mit tekint félrelépésnek.

„Csak erkölcstelen, gátlástalan emberek tesznek ilyet, akik már nem szeretik a párjukat.”, „Aki félrelép, annak valami hiányzik a jelenlegi kapcsolatából.”, „Aki egyszer megteszi, abban nem lehet megbízni, mert újra meg fogja tenni.” – Ilyen és ehhez hasonló elképzelések élnek sokunk fejében a hűtlenséggel kapcsolatban. Ugyanakkor a statisztikák azt mutatják, hogy a jelenség sokkal gyakoribb, mint azt gondolnánk: Magyarországon a nők és férfiak több mint 50%-a vallotta be, hogy követett már el félrelépést a kapcsolatában.

Előadónk, Dr. Bartha-Szabó Anett klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta, egyetemi adjunktus (http://pszichologiaonline.hu/) előadásában többek között az alábbi kérdésekre keressük a válaszokat:

-          Milyen okok vezethetnek oda, hogy valaki egyszerre több intim kapcsolatot tart fenn, kockáztatva ezzel a meglévő párkapcsolatát?

-          Aki egyszer ezt az utat választotta, az újra és újra meg fogja tenni?

-          Mi történik, ha jön a lebukás?

-          Van folytatás egy kapcsolatban a hűtlenség kiderülését követően?

-          Visszaépíthető a bizalom?

-          Mit tegyünk, ha hűtlenség áldozatai lettünk?

-          És egyáltalán ki mit keres ezekben a titkos kapcsolatokban?

Ezeket, és még sok izgalmas kérdést járunk körbe a hűtlenség kapcsán, kicsit betekintve a párkapcsolatok dinamikájába, azok komplexitásába és sokszínűségébe.

 

Belépő: 1690 Ft

A rendezvényre nincs regisztráció, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

Be Smart Klub ... és kitárul a világ!