Ígéretünkhöz híven ismételjük meg januárban Orvos-Tóth Noémi előadását a nagy érdeklődésre való tekintettel. Várunk mindenkit szeretettel. :)


// FELNŐTTKORI KÖTŐDÉS //


Amikor kötődésről beszélünk rendre a gyermekkor jut az eszünkbe. Ahogyan mi kötődtünk a szüleinkhez, vagy éppen az, ha problémánk volt e téren. Majd később szülővé válva a felelősség, amit a gyermekünkért érzünk. Van azonban egy átmeneti időszak, amikor a gyermekkor már elmúlt és a szülővé válás pillanata sem jött még el. Vajon ebben az időszakban a kötődés élménye is elkerül bennünket? Természetesen a válasz az, hogy nem, hiszen a felnőttkorban megélt kötődés is legalább ilyen fontos szerepet tölt be az életünkben. Minden emberi kapcsolatunkban megéljük az árnyalatait, de a párkapcsolatunk kiviláglik e téren. Ahogyan a párunkhoz kötődünk sok szempontból hasonlít a gyermekként megélt kötődéshez. A biztonság keresése a legfőbb eleme, ám ha torzul szorongást, elutasítást, bizalmatlanságot is átélhetünk, mindez pedig egy rosszul működő kapcsolathoz, vagy éppen annak megűszénéshez vezethet.


A Vírus Est vendégeként Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpsziczológus, a MAI Pszicho online pszichológiai magazin alapítója a párkapcsolatokban jelentkező kötődés mibenlétéről fog nekünk beszélni. Mikor kötődünk, kihez és hogyan? Mit okoz a kötődés hiánya és mi okozhatja az esetleges torzulását? Hogyan tudjuk egészséges mederben tartani a kötődésünket és mit tehetünk a már bekövetkezett problémák helyreállításáért? A válaszokat Orvos-Tóth Noémitől tudhatjuk meg.

Event: https://www.facebook.com/events/2047437475475788/