Meetupsorozatunk eddigi hét állomásán a jog és az informatika egyes határterületeit, találkozási pontjait vettük górcső alá: jártunk virtuális bitcointőzsdén, beszéltünk a kriptopénzek adózásáról, láttunk az önvezető autók szemével és hallottunk a KRESZ szükségképpeni átalakulásáról, a jog és a programozás összefonódásáról, és a számítógépen játszható sportok szerzői jogi vonatkozásairól. Legutóbb pedig a lawtech hazai realitásáról tartottunk kerekasztal beszélgetést.

Nyolcadik meetupunkon a múltkor megnyitott témánkat folytatjuk tovább. Elméleti szempontból már körüljártuk a lawtech hazai lehetőségeit, ezúttal gyakorlati oldalról is megvizsgáljuk a területet. Két hazai jogi startup képviselői lesznek a vendégeink a Codecoolban: a Revealu és az Adatsólyom lesz meetupunk két főszereplője.

Milyen kihívásokkal kell megküzdenie egy magyar jogi startupnak, ha nemzetközi szinten is sikeres szeretne lenni? Lehetséges egyáltalán sikeres vállalkozást alapítani a lawtechre? Mivel foglalkozik egy jogász startupper?

Ezekre a kérdésekre is keressük a választ vendégeinkkel, az Adatsólyom, valamint a tavalyi Hackathon győztes Revealu képviselőivel.