Tom Lumen harmadik szólólemeze jelenik meg idén. A nemzetközi hírű, magyar gitáros az elmúlt két évben 11 országban és 2 kontinensen koncertezett, legújabb albumán ezen utazások által inspirált dalok hallhatók. Minden számhoz egy-egy személyes sztori is kapcsolódik, melyet a lemezbemutató koncerten el is mesél majd. A dalokat és a történeteket hallgatva a közönség is egyfajta utazáson vehet részt. Az est különlegességét fokozza, hogy az eseménynek a csaknem 250 éves, különleges virágokkal és fákkal körülölelt Füvészkert mesés környezete ad otthont. A koncert után pedig a Füvészkert igazgatója, dr. Orlóci László exkluzív sétát vezet az érdeklődőknek, mely során mesél a kert történetéről, érdekes növényeiről.

 

Tom zenéje blues, jazz, rock és magyar népzenei elemekből táplálkozik. Gitárestjeit élménydús előadásmód, virtuóz játék és jókedv jellemzi. Többek között turnézott az Egyesült Államokban, fellépett a mexikói Zihuatanejo Nemzetközi Gitárfesztiválon, a finnországi Tampere Gitárfesztiválon, a Dublin Guitar Night-on, a London Guitar Night-on, a Berlin Acoustic Guitar Night-on és a Vienna Fingerstyle Fesztiválon. Visszatérő előadó Berlinben, Bécsben, Helsinkiben és Pozsonyban. 2018 augusztusában pedig kínai koncertturnéra indul. Ezenkívül szerepelt a stílus legkiválóbb muzsikusa, Tommy Emmanuel mindkét 2014-es magyarországi fellépésén (Müpa és Kodály Központ).

 

A koncert időpontja: 2018. július 12., 19:00

Helyszín: ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés u. 25.

Jegyárak: elővételben 3000 Ft, a koncert napján a helyszínen 3500 Ft. 

Lehetőség van ún. pártolói jegyek megvásárlására is. Ennek díja 5000 Ft. A pártolói jegy megváltója a Füvészkert működését támogatja, ill. névre szóló helyfoglalásra is jogosult.

 

További információ: www.tomlumen.com/lemezbemutato