Ha slam poetry-ről van szó, akkor az ősz az egyéni, a tavasz pedig a csapatbajnokság ideje, immáron hetedik alkalommal! Az országos verseny döntő eseményére, aminek ebben az évben az Ellátóház ad helyet, a legjobb formációk jutottak be, és veszik fel 26-án a kesztyűt a 2018-as bajnok Harmadik vonal (Munding Márton, Szén Benjamin) ellen.

2019-ben is az ország minden szegletéről jelentkezhettek a színpadra vágyók, de a VII. Országos Team Slam Poetry Bajnokság döntőjén az áprilisi elődöntőkből bekerült legjobb formációkhoz lesz csak szerencséje a közönségnek. Az áprilisi előválogatóról idén a zsűri 11 csapatot, a közönség +1 csapatot juttatott a döntőbe a tavalyi bajnokok mellé.

A döntőben 5 tagú zsűri pontozza az előadásokat, 3 szakmai taggal és 2 taggal a közönségből. A szakmai zsűrit ezúttal Gábor Tamás Indiana kétszeres team slam bajnok, Szabados-Mavrák Kata Hugee és Valuska László alkotják majd.

Döntős csapatok:
Harmadik vonal - Munding Márton, Szén Benjámin
BBSM (Baranyai Barna, Sallai Márk)
Munkatársak (Juhász Márton, Maier Péter)
PÉKNÉtükörből (Dénes Szilveszter Kertvéllesy András/Raptor Tengler Gergely/ +/)
A CBA-gyilkosságok (Gömöri Eszter, D. Nagy Bence)
Apukalipszis (Nagy Gábor és Kicsi Dzsó)
A Komädiash (Nagy Sándor, Ragályi-Szabó Dávid)
tesa (Babaitisz Jorgosz, Pintér Kristóf, Varga Zoltán)
nempar (Lukács Gergely, Erdős Kristóf)
Tessék?! (Proszt Kata, Sztyehlik Anna)
Beton Hofi (Schwarcz Ádám, Borsos Bence)
Főútvonal vége (Bánóczi Bea, Fazekas Viktor)
Colors (Promise Frank Ejiofor, Molnár Péter)

A csapatok új saját szerzeménnyel készülnek, 4perc 15másodpercük van és ez idő alatt csak az számít, amit és ahogyan mondanak. A kellék-, jelmez- és hang/fénytechnika használata tilos, azonban a témaválasztásban teljes a szabadságuk, így idén is sokszínű és izgalmas előadásokra számíthatunk!

Az est házigazdái idén Pion István és Süveg Márk Saiid lesznek.
Közreműködik: DJ Kreol.

#többenjobbat