Szeged ● Híres pszichokísérletek, amik megváltoztatták a világot

Időpont: 2020. Szeptember 24. Csütörtök, 18.30-20.00
Helyszín: IH Rendezvényközpont, Szeged terem
Cím: 6721 Szeged, Felső Tisza-part 2. 

A kísérletek történetét ugyanolyan régről kell datálnunk, mint az emberiség történetét: kísérletező kedvünk már ősemberkorunkban is fellángolt, elég csak a tűz felfedezésére gondolnunk. Az ember a saját viselkedésének megértésére való türelmetlen igyekezetében számtalan érdekes –az átlagembernek néha meglehetősen bizarr- pszichológiai kísérletet végzett el az idők során. Elég csak a Zimbardo-féle börtönkísérletre gondolni.

A pszichológusok tehát már régóta keresnek válaszokat arra, hogyan érzékeljük a minket körülvevő világot és mi az, ami a viselkedésünket motiválja, azaz miért cselekszünk úgy, ahogy tesszük. Szerencsére egyre több rejtélyre sikerült már fényt deríteniük. 

 

Előadónk, Séllei Beatrix pszichológus, egyetemi adjunktus előadásában olyan pszichológiai kísérleteket mutat be, melyek meglepő eredményeket hoztak, és az emberi viselkedés olyan aspektusaira világítottak rá, mely megváltoztatta, hogyan gondolunk önmagunkra.

Belépő: 2190 Ft 

Helyszínen (a szabad helyek függvényében): 2500 Ft

A rendezvényre nincs regisztráció, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik! A rendezvényen videó- és fényképfelvétel készülhet.

Elkötelezettek vagyunk környezetünk védelméért, ezért a jegyeket nem szükséges kinyomtatni, elég telefonon bemutatni őket.

Be Smart Klub és kitárul a világ!