// STRESSZ ÉS TERMÉKENYSÉG //

A stressz szervezetünk mindenkori reakciója azokra az ingerekre, amelyek kibillentik egyensúlyi állapotából és alkalmazkodásra kényszerítik. A stressz folyamatosan jelen van az életünkben, ez mára nem kérdés, ahogy az sem, hogy olykor fiziológialiag érzékelhető, pszichoszomatikus tüntek formájában is meg tud mutatkozni. Többnyire ártatlan jelzésekről van szó, ám előfordul, hogy komollyá, sőt súlyossá is tudnak fokozódni. Szélsőséges esetben életünk is veszélybe kerül, de mindenkori egészségünk enyhébb esetben is sorozattámadásnak van kitéve. Nem véletlen, hogy a makacs stressz reprodukciós képességünkre is kihat, az így megélt kudarc pedig újabb stresszforrásként egy ördögi körbe lökhet bennünket.

Következő alkalmunkon Kéri Ibolya pszichológus, pszichoterapeuta és Soponyai Nagy Krisztina prszichológus lesznek a vendégeink, akik a Lux Baba Program keretében funkcionálisan meddő pároknak nyújtanak segítséget. A Vírus Est alkalmával átfogó képet kaphatunk tőlük a stressz szervezetünkre gyakorolt hatásait illetően, hallhatunk a lehetséges megküzdési stratégiákról, arról, mindez milyen összefüggést mutat a termékenységgel, pontosabban a terméketlenséggel, és nem utolsó sorban magáról a Lux Baba Programról.

A Lux Baba Program Dr. Lux Elvira klinikai szakpszichológus, adjunktus több évtizedes sikeres működésének, klinikai gyakorlatának tapasztalataira épülő terápiás módszer, melynek sikerét jelzi, hogy segítségével mindezidáig 514 baba fogant meg és jött a világra.

http://luxbabaprogram.com/

Az eseményhez tartozó event: 

https://www.facebook.com/events/1310836372366509/