Their Methlab:
Aténi székhelyű instrumentális power trió. Meditatív pszichedelikus riffek, precíz post-rock keretben. Nagy mesterei a feszültség fokozásnak, a ritmika mellett a hangerővel is játszanak, ami élőben szertartásos jelleget kölcsönöz a produkciónak. Véleményem szerint még bőven nem foglalták el az őket megillető helyet és a 'The Last Second' az elmúlt évek egyik legjobban sikerült lemeze. Change my mind!

https://www.youtube.com/watch?v=GjLhPXmEOCM...

Maha Sohona:
Fényéveket utaztat veled ez a svéd banda. Tipikusan az atmoszféra teremtésben és a kivitelezésben nagyok. Számot nem tudnék kiemelni tőlük, de gond nélkül lepörög egy album. Érdekes mennyit számít egy jó albumborító. Az előző anyaguk felett számtalanszor elsiklottam meghallgatás nélkül, azonban az 'Endless Searcher' mellett nem lehet csak úgy elmenni. Vigyázz, ha egyszer rákattintottál nehéz lesz elnyomni!

https://m.youtube.com/watch?v=1HM6J_xNO3I&t=1441s

Band in the Pit:
A dunaújvárosi helyőrség fegyelmezetten működteti a gépet. Itt nem romlik el semmi és ha olykor-olykor egy csavarkulcs a földre hull, a mőgőtt is joggal feltételezhetjük a szándékosságot. Szeditatív hullámvasút, önbeteljesítő kenderálom. Ússz!

https://www.youtube.com/watch?v=PW2PKtiIpho...

Eye of Void:
A krakkói fenegyerekek idén tavasszal adták ki az első, azonos nevű, nagylemezüket. Alaphangon tipikus stoner doom, ám el vannak rejtve izgalmas meglepetések a muzsikában. Keresd!

https://m.youtube.com/watch?v=6YOzlZ838iQ&t=1438s