Kísérleti elektronika, jazz-noise kábulatok, duális live act. Két elborult pszichedelikus live act produkció fogja az egyre progresszívabb, szabad önkifejezéseknek teret engedő Turbina falait döngetni, egy mit sem sejtő péntek estén. Akusztikus dob set, szintetizátorok, LFO-k, kütyük és őrült improvizációk.

 

Az est különleges vendége MΣO CULPA lesz, aki a DJ pult mögül előbújva, ez alkalommal dorombbal és kavallal fogja színesíteni az estét.

 

NovaN:

Az experimentális elektronikától kezdve a jazzen át, psy és techno elemekből építkező, határfeszegető, egyszemélyes live-act.

Elsősorban a hangszeres játék és a törzsi lüktetések fúziójával improvizált, szívvel-lélekkel élő set, zongora, analóg dobgépek és szintetizátorok segítségével.

Az eredetileg jazz-zongorista NovaN live act-je már számos helyen megfordult, többek között a birminghami Symphony Hall-ban, a londoni St. James Church-ben, rotterdami kortárs elektronikus fesztiválokon, holland házibulikban, a budapesti underground színterén keresztül egészen a DAAD és OZORA fesztiválig

 

Ficture:
Ficture zenéjében a kültéri zajok és a szintetizátorok keltette hangok ugyanúgy megférnek egymás mellett, mint az ezekkel kombinált énekfoszlányok, vagy a hangszeres játék teszik ezt. A Lemongrassmusic kiadónál 2014-ben megjelent bemutatkozó albumán, a ‘Roads To Everywhere’-en hangsúlyos szerep jutott a rögzített hangok és zörejek átalakításának, míg legutóbbi EP-jén (Filled Spaces, Audiobulb Records, 2018) kissé felgyorsítva a tempót, az apróbb részletekre való fókusz került előtérbe. A kislemezt az angliai IglooMag 2018 legjobb kiadványai közé sorolta, a megjelenést pedig egy 15 állomásos európai turné követte, amelyen teret kapott egyszemélyes zenekari felállásából fakadó sajátos performansza. A fellépés koncepciója az akusztikus dobok, szintetizátorok és samplerek multitasking-szerű használata, különféle hangok élőben való feljátszása, elmesélve így egy csak akkor és ott zajló történetet.

 

19:00: kapunyitás
19:30-20:30: Ficture
20:30-21:30: NovaN
21:30-22:30 Ficture X NovaN

elővétel: 2000HUF

helyszíni:3000HUF