New Fossils
A New Fossils tagjai a folyamatos útkeresés és az ellentétekben rejlő feszültségek mellett tették le a voksukat. Zenéjüket átszövi az elvágyódás, miközben a végeredmény egyértelműen kapcsolódik a kortárs, urbánus jazz legutóbbi vonulatához. A dalközpontú szerzeményeket hol elektronikával, hol pedig improvizációval emelik magasabb szintre. Mindezt igazán könnyedén teszik, hiszen a Dresch Quartet vagy a Mörk tagjaiként meghatározó szereplői voltak a hazai jazz- és könnyűzenei életnek már a zenekar indulása előtt is. Bemutatkozó lemezüket 2022-ben vették fel és idén áprilisban jelenik meg a saját kiadójuk, a Morotva Records gondozásában.
Video
https://www.youtube.com/watch?v=ylNMyiy3Q3E...
Spotify
https://open.spotify.com/artist/1xLmn6aIyH3jxg8lX7L9Zm...
SunMa
Az erdélyi születésű Koroknay András jelenleg az ország egyik leginnovatívabb zenei producere. Basszusgitárosként számos zenekarból lehet ismerős (Àbáse, Manaky, Papaver, Európa Kiadó), egy ideje azonban szólóprojektje, a SunMa szerepel fókuszában. A magát nomád hangművészként jellemző zenész jelenleg Budapest, Berlin és India között osztja meg idejét, a 2020 óta gyarapodó kiadványok pedig egy Dub-ban gyökerező, azt rengetegféle más stílussal, megszólalással keresztező meditatív zenei világot építenek. Ezt a színes spektrumot élőben trió felállással (Klausz Ádám dobossal és Kálmán András billentyűssel kiegészülve) és önálló live set formájában viszi színpadra, mindig az adott alkalomra szabva, sok improvizációval. A 2022-es berlini debütálás (Badehaus) óta olyan kiemelkedő hazai helyszíneken lépett fel, mint a Magyar Zene Háza, az A38, vagy legutóbb a Budapest Showcase Hub. Jelenleg a folyamatos új megjelenések mellett, mint a “Fourth Moment” mixtape, az eddigi legkomplexebb anyagán dolgozik, amit Berlin egyik vezető stúdiójában, a Brewery-ben rögzített.
Video
https://youtu.be/VH2SpPV3paA
Spotify
https://open.spotify.com/artist/3d5HjbwTRTdrxYAFOumw6C...
Gyárfás Attila
Gyárfás Attila dobos és zeneszerző érdeklődésének középpontjában a szabad improvizáción alapuló játékmód és a dobfelszerelés rendhagyó megszólaltatásából adódó hangzások felkutatása áll. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzdob tanára, játéka több, mint 20 lemezen hallható. Jelenleg is számos formációban zenél, melyek jellemzően nemzetközi zenekarok, mint az Identified Flying Object, vagy a Filippo Vignato Trio, de a Budapest Modern Jazz Collective-nek és az Ávéd János Triónak is tagja. Eddigi pályafutása során számos szóló koncertet adott – többek között New Yorkban, Milánóban és Vicenzában. Zenekarvezetőként két lemezt készített (2018-ban Cloud Factory, 2020-ban Randomity címmel), Legutóbbi lemeze a Minimal Distance, amely a Hunnia Records gondozásában jelent meg.
Video
https://www.youtube.com/watch?v=zIli5scXdWM
Spotify
https://open.spotify.com/artist/5bL0hgUraHuGsOAVV63Acv

 

Jegyek: 

2500 ft elővétel

3000 ft helyszíni

https://www.facebook.com/events/736113354847338