Mesterséges intelligencia uralom - társadalmi

utópiákKeynote: Haidegger Tamás az Óbudai Egyetem - Egyetemi Kutató, Innovációs és Szolgáltató Központjának (EKIK) igazgatója.

Kutatási projektjei a robotsebészet, űrtávsebészet irányítási problémáin túlmenően az orvosbiológia több területét érintik.Több mint 230 tudományos publikáció szerzője, számos nemzetközi konferencia és egyetem meghívott előadója, az Austrian Center of Medical Innovation and Technology (ACMIT) kutatásmenedzsere. Egy orvosi kézhigiénia ellenőrzésére szakosodott innovációs spin-off cég, a HandInScan társ-alapítója, az elmúlt években fejlesztett Semmelweis Szkennerük már 25 hazai és nemzetközi innovációs és üzletfejlesztési versenyen részesült elismerésben.

„Az ember nem annyi, amennyi, hanem annyi, amennyi tőle kitelik!” /Örkény István/

Előadó: Horváth Ivett Salome - Az írás-oktatás tudománya kreítívan

„Én nem tudok szépen írni”, „Csúnyán írok, ne haragudj”- ilyen és ehhez hasonló kijelentések irányították Ivett figyelmét kutatási területe felé 2016-ban. Saját fejlesztésű fizioterápiás módszertan, írástanulás tudományos alapokon, és a különbség az ember és a gép között. Ivett a Scindikátor 2019-es különdíjasaként és gyógytornászként is az emberek életminőségének javításán dolgozik.

“A kézírás az egyik legkomplexebb humánspecifikus készségünk, a gépek világában vigyázzunk rá!”