KORTÁRS KÓSTOLÓ
Különleges borestek tárlatvezetéssel

 

Borok és kortárs művészet - jól ismert, remek párosítás.

Ezen az estén pedig még annál is jobb, hiszen az egyedi stílusáról is ismert Angerman László (Onyx Head Sommelier, RIEDEL nagykövet) mesterien szelektált borait az ország egyik legújabb kortárs galériájának falai között, a Gallery MAXban lehet végig kóstolni. A galéria MAGYAR GÉNIUSZ - FRISS! című kiállításán pedig személyesen a galerista, Bojár Iván András művészettörténész fogja körbevezetni a vendégeket egy garantáltan informális tárlatvezetésével egybekötve.

A MaxCity Art Incubator programsorozatának keretében 2021 őszétől szervezendő izgalmas borestjeinkre várunk mindenkit, aki az ízeken túl, az üveg mögé is látna Európa országainak kiemelt borvidékein keresztül és/vagy a kortárs művészet felé érez visszafojthatatlan kíváncsiságot.

Ezt az estet a spanyoloknak szenteljük, így várhatóan nálunk is kellően izzik majd a levegő a túlfűtött katalánok  baszkok és andalúzok gyönyörű borvidékein keresztül barangolva, ínycsiklandozó helyi falatokkal kísérve, mindezeket a hazai kortárs művészet kiemelkedő geometrikus alkotásaival ötvözve.

Az italsor:
- Raventos i blanc BdB 2018
- Raventos i blanc de nit rosé MAGNUM 2018
- Muga blanco 2020
- Muga reserva 2017
- Dominio de pingus 2018 PSI

Helyszín: MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont, 2. emeleti Gallery MAX kiállító tér

RÉSZVÉTELI DÍJ: 9.900 Ft/fő, helyfoglalás érkezési sorrendben

Erre az eseményre LIMITÁLT számú jegyet értékesítünk, mert azt szeretnénk, hogy a jelenlévők és a vendéglátók is kényelmesen élvezhessék ezt az estét. Erre az alkalomra ingyenes külön buszt indítunk a Szent Gellért térről (Műszaki Egyetem felőli Metro kijárat), melyre a jegy vásárlásakor tud beszálló kártyát igényelni.  (indulás 18.30h, érkezés: kb 22h)

Kapunyitás: 18.45


A belépő tartalmazza:
- tárlatvezetés a MAGYAR GÉNIUSZ FRISS című kiállításon (a kiállításról bővebben lent), a galerista, Bojár Iván András művészettörténész által
- a feltüntetett 5 tétel kóstolása Angerman László (Onyx Head Sommelier, RIEDEL nagykövet) kommentálásában
- spanyol falatok a borok mellé
- külön buszjárat a Szent Gellért térről oda-vissza (indulás 18.30h, érkezés: kb 22h)

FONTOS TUDNIVALÓK:
- Az esemény az aktuális járványhelyzetet és kormányrendeleteket figyelve kerül megrendezésre
- Az eseményen CSAK érvényes védettségi igazolással lehet részt venni, amennyiben ezt az aktuális rendeletek megkövetelik. A védettségi igazolványokat a személyi igazolvánnyal EGYÜTT a belépésnél ellenőrizzük.

 

ooo

 

A „Magyar Géniusz – FRISS” kiállításról bővebben:

Nincs még fél éve sem, hogy a Gallery MAX megrendezte a Magyar Géniusz című kiállítást. Nagy örömünkre a magyar geometrikus absztrakt festészet száz évét áttekintő tárlat jelentős szakmai és közönség érdeklődést keltett. Sikernek tekintjük, hogy meghívást kapott Pécsre, és a nyár legforgalmasabb időszakában az irányzat szempontjából fontos város központi kiállítóhelyén, a Széchenyi téri patinás Pécsi Galériában láthatta a közönség.

A FRISS alcímű következő kiállításunkon immár nem művészettörténeti összefüggéseiben állítjuk reflektorfénybe a magyar gemoterikus absztrakt irányzatot, hanem annak eleven, friss, életenergiáktól duzzadó mai működését tárjuk fel. Az előző tárlat állítása, miszerint a bő másfél évszázada megalapozott és minden köztes történelmi és politikai korszakon átívelő hagyományos magyar oktatási, matematikai, geometriai, s ebből következő művészeti gyakorlat, amely a geometrikus absztrakt művészetben öltött testet, ma is épp olyan érvényes, jelenvaló. Ma is újabb és újabb értékeket teremt. Újabb és újabb kiforrott alkotók életművével gazdagítja a magyar géniuszt. 

A FRISS alcímű kiállítás ez alkalommal az eddig már reprezentált műfajok, a festészet és a szobrászat mellett a fotográfiával is kiegészülve, ezt a virulens művészeti tobzódást állítja elénk. Még pedig azzal a reménykeltő felismeréssel, hogy a Magyarországon legkevesebb százéves hagyományal bíró irányzat továbbra is hatalmas tartalékokkal rendelkezik.

Bojár Iván András (kurátor - Gallery MAX)