3,5 centi. Ez alapvetően nem sok. Ha egy bútort szerelünk össze még korrigálható. Évenként akár ennyit is emelkedhet a tengerek vízszintje a klímaváltozás miatt. Ez nem visszafordítható a jelenlegi állapotok mellett.

És ez hogyan érinti a Kárpátok medencéjében fekvő Magyarországot? Milyen párhuzam vonható az Alföld az Antarktisz között? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a MEMO Science&Innovation október 17-i eseményen.

Ki lesz ebben a segítségünkre? Dr. Nagy Balász klímakutató, a Földgömb magazin főszerkesztője megpróbálja a rémhíreket és a tisztázatlan fogalmakat helyre tenni - közérthetően.

Dr. Nagy Balázs számos expedíción vett részt a világ különböző pontján, ahol mérésekkel és kutatásokkal is igazolni tudja a klímaváltozás hatásait, ennek alapján mesél még a lehetséges túlélőzónákról, sőt arról is, hogy ő miért költözött egy hegyre.

A víz visszatérő eleme lesz az estének, hiszen a SCIndikátor egyik döntőse az ELTE-n tanuló jövőbeli tengerbiológus, Németh Richárd, a tengerek védelméről, azon belül a szárnyas csigákról és azok életterének ökológiai károkozásáról fog beszélni.

Az est porondmesterei Joós Andrea és Czikkely Márton lesznek, online térben pedig Zsíros László Róbert fogja közvetíteni az esemény egy részét.

Pontos információk a közvetítésről: Hamarosan

A programváltozás jogát fenttartjuk!