MBH Makronóm Makroverzum konferencia keretében a magyar gazdaságstratégia legfontosabb céljai mellett a gazdaság technológiai kitörési pontjait is megismerhetik a résztvevők 2023.11.20-án.

 

Küldetésünk az evangelizació.

Azt szeretnénk, ha a Makronómnal meglévő összerendezett tudás minél szélesebb vállalkozói körhöz eljutna. Szeretnénk, hogyha a patrióta, pragmatikus, tudás- és érdemalapú szemlélet minél több olyan vállalkozóhoz eljutna, legyen szó magyar vagy külföldi tulajdonú vállalatról, amely otthonának tekinti hazánkat és aki velünk közösen azon munkálkodik, hogy térségünket felvirágoztassa. A Makronóm az a hely, ahol a gazdaság és a politika találkozik, hogy inspirálóan hasson a gazdaságstratégia irányaira.

 

A konferenciát, melynek a Bálna Honvédelmi Központ adja a helyszínét, Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus köszöntője nyitja meg, majd a szakmai program Lóga Máté, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkárának előadásával veszi kezdetét, őt Fábián Gergely, iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár követi, aki hazánk iparstratégiáját mutatja be a jelenlévőknek. A nyitó előadásokat a Makronóm Intézet kutatási eredményének bemutatása, illetve a legjelentősebb iparvállalatok, sikeres startupok, valamint az innovációs szcéna képviselőinek beszélgetései követik, interaktív élményekkel kiegészítve.

Részletes program: https://makronom.eu/mbh-bank-makronom-makroverzum-a-magyar-gazdasag-kitoresi-pontjai/?fbclid=IwAR1qFwTM_yxDCknmTMu98u_z1-6VeHoA2wiZYHpuMNXUlBBZgpBL7qNNM_0

 

Az elkövetkező évtizedben Magyarország gazdaságának számos kihívással kell szembenéznie: a globális infláció emelkedésével, az ellátási láncok problémáival, a képzett munkaerő hiányával vagy éppen a zöld és digitális átállás jelentette alkalmazkodási kényszerrel. Ezen kihívások – és a magyar gazdaság súlyának fenntartása, valamint növelése érdekében – csak fókuszált gazdaság- és iparstratégiával, valamint technológiai innovációval küzdhetők le. Szerencsére nem kell a sötétben tapogatóznunk, ugyanis több jó példa is azonosítható a világban: úgymint Dél-Korea és Izrael technológiai innovációkon alapuló gazdasági szintlépése.

 

A Makronóm Intézet átfogó kutatása 14 olyan ígéretes technológiai területet azonosított, amelyekben jó piaci kilátásokkal, alacsony kitettséggel és hatékonyan fejleszthető hazai adottságokkal rendelkezik a magyar gazdaság. Ezeket a területeket kitörési pontoknak neveztük el. Rendezvényünkön az előadásokat követően az egyes kitörési pontokat is részletekbe menően tárgyalják meghívott vendégeink.

 

Konferenciánk sajtónyilvános.