POSTPONED!

KOVÁCS NÓRI és zenekara – SZABADON LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

„Sokan jártunk már úgy, hogy egy népdal ismerősen csengett a fülünkben, egy-két sorát talán még fel is tudtuk idézni, aztán ráeszméltünk, hogy nem tudjuk végig énekelni. Régen még daloltuk, hiszen általános iskolában tanultuk, de az már olyan rég volt,…. s azóta már szinte teljesen elfeledtük….” –K.N.

Kovács Nóri, a Népművészet Ifjú Mestere díjjal kitüntetett és Nemzeti Értékként elismert előadóművész, 2017. Év Énekesnője és Magyar Kultúráért díjas dalszerző profi zenészeket gyűjtött maga köré, Kovács Nóri és zenekara néven debütálnak a Szabadon című albumot bemutató koncerttel.

Dátum: 2020. április 19.  16:00-17:30
Helyszín: Duna Palota, Színház terem ( Budapest, V. ker. Zrínyi u. 5.)
Koncert hossza: 80 perc

SZABADON lemezbemutató  koncert:

A lemezen szereplő 12 szerzeményen túl további dalokat is bemutatnak másfél órás műsorukban.

A műfajok szimbiózisában a népzene és a pop hangszerelésű dalok mind a már jól ismert „Kovács Nóri hangzás”-ban szólalnak meg az énekesnő megfogalmazásában. Az egész koncert vezérfonala a legközismertebb magyar népdalok feldolgozása. Pl.: A csitári hegyek alatt, Tavaszi szél, Hull a szilva a fáról ….

„Az a célom, hogy visszahozzam őket a köztudatba, hogy ismét közösen tudjuk énekelni őket, szabadon. Feldolgozásomban olyan populáris köntösbe bújtatom ezeket a dallamokat, hogy a mai, fiatalabb korosztálynak is könnyebben befogadható legyen, szívesen énekeljék, ugyanakkor szüleik, nagyszüleik is ráhangolódjanak a koncertre.” – K.N.

 

Kovács Nóri  - szerző, ének, hangszerelés
Jónás Barnabás „Earnie” – hangszerelés, billentyűs hangszer
Németh György – gitár
Szappanos György „Szapi” – basszusgitár
Balázs Tibor „Mamó” - dob

Vendég zenészek:
Dulai Zoltán – hegedű (7,8,9)
Terék József – tárogató (2,3,4)