Nők határhelyzetben.
A KV Társulat először vállalkozott klasszikus mű feldolgozására; az ókori szöveg alapján egy kortárs előadást hoztunk létre, amely a nők kiszolgáltatottságáról és egy krízishelyzet megoldási lehetőségeiről szól, ma. Czukor Balázs rendezővel – akivel díjnyertes Függésben című előadásunk után másodszor dolgoztunk együtt – egy kerettörténetbe helyeztük a drámát: Médeia története egy csoportterápia keretében, szerepjátékokon keresztül bomlik ki.

A szerepjáték lehetőséget ad arra, hogy párhuzamosan két szál fusson; a terápiás csoport tagjainak és az általuk játszott darabbeli karaktereknek a sorsa, élete, amik egy adott ponton egymásba olvadnak. A két szál egymásba játszása segített abban, hogy a „mi” Médeiánk valóban mai történet legyen; arról beszéljünk, milyen lehetőségei vannak ma egy válsághelyzetben lévő nőnek. És abban is, hogy megmutassuk ennek a krízishelyzetnek a szélsőségeit, egészen a bosszú, a gyerekgyilkosság gondolatáig.

Előadásaink fontos témája a nemi szerepekkel való játék, a hagyományos nemi szerepek lebontása; ennek az útkeresésnek is fontos állomása a Médeia, amiben a darab összes szerepét négy nő játssza. Ez egyrészt értelmezhető a klasszikus görög színházi szereposztás inverzeként, másrészt ez által éppen az egyes szereplők nemiségen túli igazsága erősödik fel és válik átélhetővé.

Az előadás alkotócsapata a 2019-es THEALTER fesztiválon Különdíjat kapott a klasszikus téma megkérdőjelezhetetlenül mai megközelítéséért.


Készült Euripidész drámája nyomán, Rakovszky Zsuzsa fordításának felhasználásával.

Szereplők: Radnay Csilla, Spiegl Anna, Száger Zsuzsanna, Urbanovits Krisztina
Látvány: Szabados Luca
Bábkészítő: Palya Gábor
Produkciós asszisztens: Cseh Adrienn
Rendező: Czukor Balázs
Külön köszönet Karsai Györgynek.

Korlátozott nézőszám!
16 éven felülieknek!