Fejes Endre-Presser Gábor 

Jó estét nyár, Jó estét szerelem című zenés dráma

Dalszöveg konzultáns: Sztevanovity Dusán

A történet egy fiatal munkásfiú különös, megtörtént eseményeken alapuló történetét meséli el. Egy fiú becsülettel dolgozik egész hónapban, hogy aztán néhány nap alatt elszórja a keményen megkeresett fizetését görög diplomatának kiadva magát. Ezalatt lányokat szédít és próbálja elhitetni még önmagával is, hogy Ő más, Ő több. 

Fejes Endre 1969-ben megírt regénye egy hét évvel korábbi, valóban megtörtént gyilkosságot dolgoz fel. A könyvből 1973-ban nagysikerű, két részes tévéjátékot forgattak Harsányi Gábor főszereplésével, majd a Vígszínház ősbemutatójaként, mint zenés dráma született újjá 1977-ben, Viktor szerepét pedig Hegedűs D. Géza formálta meg. 

Vajon miként hat ez a történet több, mint 40-50 év távlatából? 

Az alakok ma is ismerősek. A fiú, aki figyelmere vágyik, aki nem elégszik meg az egyszerű munkásléttel, aki több akar lenni, mint ami és aki, aki talán csak játszik a prédával, de az is lehet, hogy Ő maga a préda? 

A Hölgyek, akik szeretetre, odafigyelésre, vagy éppen ugródeszkára vágynak az életben, hogy jobbak, szebbek, többek legyenek...

A darab nagyon sok lélektani kérdést felvet nemcsak a Fiú esetében, hanem a benne csak "görög diplomatát" látó hölgyek esetében is. A XXI. században, amikor a filterek és influenszerek, a hazug csillogás diktálja, hogy kik is legyünk valójában, hol marad az Ember, hova tűnik el és ezek a "szörnyek" így születnek vagy mi alkotjuk meg Őket, a társadalom?

Ahogy a drámában ez lenni szokott itt sem érhet véget a történet happy enddel, kicsúsznak az események a Fiú kezéből, mely végül tragédiába torkollik.

E különös és szenvedéllyel teli történetben kalauzol el minket Fejes Endre, olykor felemelő, vidám és meghökkentő perceken keresztül, könnyed nyári kalandot ígérve, melyet Presser Gábor zenéi tesznek még izgalmasabbá és teljessé. S bár elgondolkodtató és felkavaró olykor, mégis ahogy korábbi nézőink mondták igazán "szégbe szögezős" élmény.

A Gyöngyösi Játékszín előadásában az alábbi szereposztással látható:

Fiú: Sándor Péter, kétszeres Honthy-díjas, Gundel-díjas színművész

Katalin: Fliszár Odett

Ilona: Roszkopál Noémi

Veronika: Bartha Bernadett

Zsuzsanna: Lukovszki Judit

További szerepekben: Bánkuti Csilla, Berkóné Krigovszki Nóra, Bognár Diána, Burik Bianka, Dukay Boróka, Farkas Sándor, Griznerné Bartha Erika, Görbicz Réka, Gyurosovits-Petheő Csilla, Jónás Ádám (m.v.),Kovács Péter (m.v.), Lónyai Linda, Molnár László, Nagy Mária, Nyilas Kevin Alex, Sztaniszláv Solt 

Rendezte: Gyurosovits-Petheő Csilla

zenei alapok: Jánoki Márió

Technikai segítők: Felsőbányai Attila, Bene Attila, Szuh Ákos

Díszletes segítők: Répás János és Répás Márió