• § • IX. Arsboni Lawtech Meetup • § •

2019. március 13.

 Blokklánc. 
Mindenki ismeri. Senki sem érti.

 

 A IX. Arsboni Lawtech Meetupon most körbejárjuk a blokklánc-technológia legfontosabb jogi és pénzügyi vonatkozásait a témában járatos jogászokkal.

Meetup-sorozatunk eddigi nyolc állomásán a jog és az informatika egyes határterületeit, találkozási pontjait vettük górcső alá: jártunk virtuális bitcointőzsdén, beszéltünk a kriptopénzek adózásáról, láttunk az önvezető autók szemével és hallottunk a KRESZ szükségképpeni átalakulásáról, a jog és a programozás összefonódásáról, a számítógépen játszható sportok szerzői jogi vonatkozásairól, a lawtech hazai realitásáról és az okosszerződésekről. Legutóbbi alkalommal pedig az innovatív hazai jogi startupok képviselőivel beszélgettünk a CodeCoolban. 

Ugyan a blockchain témájáról már egy korábbi eseményenis volt szó esett, kilencedik meetupunkon kísérletet teszünk arra, hogy jobban megértsük ennek a sokoldalú technológiának a működését, és az általa felvetett elméleti és gyakorlati, jogi és pénzügyi kérdéseket.   Melyek a blokklánc-technológia alapjai? Milyen logika alapján működnek akriptovaluták, és mennyiben másképp kerül felhasználásra a blockchain az okosszerződésekvonatkozásában? Milyen gyakorlati vonatkozásainak kell értenünk a blokkláncnak jogászként?   Milyentrendek, fejlemények várhatók a blockchain és jog kapcsolatában a következő öt-tíz évben? Mennyiben fogja megváltoztatni a jogászok munkáját ennek a technológiának a széleskörűvé válása a mindennapi üzleti-gazdasági életben?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ Szalbot Balázzsal és meglepetésvendégeinkkel, akik a jogászi szakma különböző területeinek élvonalában foglalkoznak és dolgoznak blockchainnel.