Jog? • Innováció? • Közösség?

LAWTECH MEETUP!

A hónap dolgozója: Robot deNiro, a taxisofőr

700.000 mérföld baleset nélkül: mi a bonus-malus besorolása egy robotsofőrnek? Ki a felelős, ha mégis baleset történik?
Egyáltalán, hol tart most a mesterséges intelligencia? Mik a felhasználási lehetőségei, korlátai és új horizontjai a tanuló algoritmusoknak?
Előadóink a technológia és a jog élvonalából érkeznek, hogy bemutassák az autonóm autózásban rejlő kihívásokat és lehetőségeket.
Immár negyedik alkalommal rendezzük meg a Prezi székházában az Arsboni Lawtech Meetupot. A szokásokhoz híven most is is a jog és technológia élvonalát közelről ismerő szakértők tartanak rövid, gondolatébresztő előadásokat a legaktuálisabb témákban. Az előadások után a Q&A során felteheted minden kérdésedet. A meetup kötetlen ismerkedéssel zárul a csak nekünk nyitva tartó D18 Caféban, ahol pogácsa, rozéfröccs és alkoholmentes italok társaságában ismerkedhetsz meg az előadókkal és a meetup hozzád hasonló érdeklődésű résztvevőivel.

Veterán meetupos vagy, vagy most jönnél először? Szeretettel várunk a IV. Arsboni Lawtech Meetupon, ahol többet tudhatsz meg a szakmád jövőjét érintő kérdésekről, mint bármelyik egyetemi szemináriumon vagy munkahelyi fejtágítón! Ismerkedj meg a ma és a holnap legjobb szakembereivel, kötetlen hangulatban és kellemes környezetben!

Kik adnak elő?

Debreczeni Gergely, az AI motive Research & Development divíziójának vezetője. A magyar AI motive cég Kaliforniában és Japánban is teszteli "Level 5", azaz teljesen önvezető autók általuk fejlesztett algoritmusait. 2018 januárjában a cég újabb 38 millió dolláros befektetéssel vág neki a további fejlesztésnek.

Gergely előadásában bepillantást enged a mesterséges intelligencia-kutatás önvezető autók szempontjából releváns irányzataira, eredményeire, jelenlegi és lehetséges jövőbeni alkalmazási területeire, korlátaira, valamint megismerkedhetünk az AI motive világszinten is úttörő fejlesztéseivel.

• Ujfalussy Zsolt ügyvéd, a Mobilitás Platform jogi munkacsoportjának tagja. Adójogból LL.M. fokozatot, továbbá a Cambridge-i Egyetem angol jogi és európai uniós jogi képzésén oklevelet szerzett. A klasszikus corporate és pénzügyi jog mellett az autonóm járművek szabályozása és a szoftverfejlesztés terén is rendelkezik szakértelemmel.

Előadásában Zsolt az önvezető autók technológiai sajátosságainak áttekintését követően beszélni fog a szabályozási környezetről, majd elméleti és gyakorlati szempontok is figyelembe véve felvázolja az autonóm járművekkel kapcsolatos etikai és jogi kérdéseket, különös tekintettel a felelősség alakulására.

 

Annak érdekében, hogy mindenkinek helyet tudjunk biztosítani, aki tényleg el is jönne a rendezvényre, a meetupon való részvételhez jegyet kell váltani, amit alább tehettek meg.

A belépő az előadásokon való részvétel mellett a D18 Caféban tartott rendezvényt és az ott benneteket váró cateringet is tartalmazza!

A sztenderd jegy 1.500 Ft, diákok és egyetemi hallgatók részére pedig kedvezményes, 990 Ft-os áron érhetők el a belépők.