Alternatív valóságokba tett audiovizuális kirándulások a Mákó testvérpár és a Bartha-Kőrösi-Bartha hármas celebrációjában, a Phase Alternating Line installációjával kiegészülve. Légy részese UGLIMÁN, a poszt-truth sámán városi kalandjainak, meditálj a FALLING fiktív tájain és hagyd, hogy magával ragadjanak a PERPLEX installáció villanásai. Egy este, három AV-élmény a Három Holló tereiben, melynek apropója az UGLIMÁN anyag zenei- és képi debütálása.

lineup:
FALLING
UGLIMAN
install:
PERPLEX

LOHUMA: UGLIMÁN
AV performansz

Az UGLIMÁN egy kísérlet napjaink szétzilált valóságához való kapcsolódására. Egy fiktív személy, aki az utcákat járva mintázatokat keres, bámul, gyűjtöget és interaktál. UGLIMÁN maga a megfigyelés, a viszony a környezetünkhöz, városunkhoz. Bartha Márk, Bartha Máté és Kőrösi Máté közös fikciója egy kitalált személy őrületbe hajló misztériumát tárja elénk.
Bartha Márk "LOHUMA - UGLIMÁN" albumán mély regiszterekkel, zajos és nyers zenei eszközökkel szemlélteti e kapcsolódási vágyat és a keresés útját. Bartha Máté és Kőrösi Máté vizuális anyaga ezt a gondolatiságot áldokumentarista filmes eszközökkel, UGLIMÁN szemlélődő perspektíváján keresztül fűzi tovább vizuálisan újraértelmezve viszonyunkat a mindennapok megszokott környezetével és szokásaival. Az élő A/V koncerten kép és hang játékosan reagálnak egymásra hol kiegészítve, hol ellenpontozva egymást.

A ‘LOHUMA - UGLIMÁN’ EP az ASAN Budapest zenei kiadónál jelent meg márciusban, amely a képi anyaggal együtt először lesz bemutatva ezen az estén.

Zenei kompozíció: BARTHA Márk
Vizuális kompozíció: BARTHA Máté, KŐRÖSI Máté
Konzulens: KARCIS Gábor

https://asan.bandcamp.com/album/uglim-n
https://barthamark.com/
https://barthamate.com/
https://www.facebook.com/asanbudapest

 

/////////////////////////


Mákó Rozi & Mákó Bori: FALLING
AV performansz

Falling apart. Falling asleep. The rain is falling. Falling waters. Falling into the unknown.
Falling in love. Falling down. Falling in. Falling into place.

Mákó Rozi zeneszerző és Mákó Bori médiaművész munkái egymásra reflektálva invitálnak egy meditatív és szakrális nyugalmat sugárzó metavilágba. A közös zenei és képi dinamikán keresztül egymásba fonódó FALLING fiktív tájai és zajmezői a mély csendek és a finom hangok vidékeire kalauzolnak. A digitális festmények triptichonja és az élőben születő hangzásvilág fragmentumaiból építkező audiovizuális kompozíció egy téren és időn kívüli lassú zuhanás emlékét hívják elő.

Zenei kompozíció: MÁKÓ Rozi
Vizuális kompozíció: MÁKÓ Bori
Animációmozgatás: KÁDÁR Melinda
Koprodukciós partner: Finnagora
Kreatív menedzsment: Let it Be! art agency


https://borimako.com/
https://www.instagram.com/rozi_mako/
https://letitbeartagency.com/

/////////////////////////

S Olbricht & Kitzinger Gábor: PERPLEX
videóinstalláció

A PERPLEX a kuszaság állapotát ragadja meg, intenzív képi és zenei gesztusok által. A vibráló villanások és effektek sorozata egy valós idejű, hangra reagáló, generatív vizualizáció dokumentációja – a beérkező hang adattá alakítása és az így keletkező adat folyamatos torzítása. E folyamat ismétlése, variációk keresése, míg a lehető legközelebb kerülünk a véletlenhez.

Zenei kompozíció: MIKOLAI Martin
Vizuális kompozíció: KITZINGER Gábor
Koprodukciós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza
Kreatív menedzsment: Let it Be! art agency

https://gaborkitzinger.com/
https://soundcloud.com/s_olbricht