Harc helyett béke - konfliktuskezelés a párkapcsolatban

 

Időpont: 2020. Január 20. Hétfő, 18.30
Helyszín: Lurdy Ház 1. emelet
Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Hogy mit rontunk el feszült helyzetekben egy párkapcsolatban?

Íme a TOP4 hiba:
1) Olykor be akarjuk bizonyítani, hogy CSAK Nekünk van igazunk. A párunk saját szemszögéből nézve nem gondolhatja máshogy a történteket.
2) A hibáinkat nem ismerjük el, csak kimagyarázzuk. Viszont könnyen megvádoljuk a párunkat, ha arról van szó, hogy ki a felelős a helyzetünkért.
3) Nem bírunk csöndben lenni, és azonnal védekezünk, vagy visszatámadunk, ha bármi olyat hallunk, amivel nem értünk egyet.
4) A saját érveinken gondolkodunk, és azokat akarjuk minél előbb elmondani! Ha az érveink nem elég hatásosak, indulattal vagy sértődéssel próbáljuk megerősíteni a helyzetünket.

Hogyan tudunk ezeken változtatni magunkban és a PÁRUNKBAN is? Erről szól dr. Mészáros Ádám új előadása, amelyben nem csak párkapcsolati mediátori tapasztalatairól, de saját házasságában elkövetett hibáiról is őszintén mesél.

„Sokan hiszik azt, hogy mivel napi szinten, hivatásszerűen párkapcsolatokkal foglalkozom, ezért nekem aztán a házasságomban minden könnyű, szép és jó. Holott nekünk is vannak konfliktusaink a feleségemmel. Természetesen ezekben mindig ő a hibás! Én szerencsére tökéletes vagyok, mint mindig, és nagyon szerény is! :)
De félretéve a tréfát: a feleségemmel mi is megtapasztaltuk, hogy milyen az, amikor nem tudunk megbeszélni problémákat, amikor megbántjuk egymást. Amikor nem szólunk egymáshoz. Amikor várunk arra, hogy a másik bocsánatot kérjen. Amikor nem tudjuk meghallgatni egymást, és azt vesszük észre, hogy már megint és megint és megint ugyanazon veszekszünk, de az égvilágon semmi nem változik.
De azt is el kell árulnom, hogy egy kicsit múlt időben beszélhetek ezekről a tapasztalatainkról. Mert folyamatosan csiszoljuk a viselkedésünket és a reakcióinkat, amikor feszültség alakul ki közöttünk. És pont ez a lényeg!
A konfliktus-kezelési készségeink nagyon gyorsan fejleszthetőek. Nem olyanok, mint egy rossz tulajdonságunk, amit születésünktől hordozunk, és kínkeservesen próbálunk megszabadulni tőle, legyen az a párunkban vagy bennünk.
A veszekedéseink kimenetelén tudunk dolgozni! Nem elvont varázslatok vagy terápiák útján, hanem gyorsan eredményt hozó konfliktuskezelési eszköztárral! "

Előadásunkból megtanulhatod, hogy valójában SOHA nem a félreértések, megbántások, véleménykülönbségek okozzák a problémákat. Hanem az, ha nem jól kezeljük azokat! Nem arra kell koncentrálunk, hogy kiírtsuk a problémákat a kapcsolatunkból, hanem arra, hogy HELYESEN KEZELJÜK azokat a bántó vagy vitás helyzeteket!
(És ezért mi magunk tehetünk a legtöbbet. Még olyankor is, amikor érzésünk szerint a párunk miatt van közöttünk annyi feszültség.)


Szerencsére ma már léteznek egyszerű, gyorsan begyakorolható, tudományos kutatásokkal vizsgált és igazolt hatású konfliktuskezelési és kommunikációs módszerek. Ezeket ismerheted meg az előadáson.

Előadónk, Dr. Mészáros Ádám párkapcsolati mediátor előadásában többek között az alábbi kérdésekre keressük a válaszokat:

- Hogyan kezeljük az indulatainkat egy veszekedés során?

- Hogyan csökkenthetjük a veszekedéseinket és békülhetünk ki gyorsan?

- Hogyan kell egy férfival beszélgetni a problémákról? És egy nővel?

- Mit tegyünk, ha a sérelmeink eluralkodnak és nincs már kedvünk a másikhoz?

- Hogyan kell úgy megoldani egy problémát, hogy az ne jöjjön elő újból a kapcsolatban?

Belépő: 1990 Ft 

Helyszínen (a szabad helyek függvényében): 2500 Ft

A rendezvényre nincs regisztráció, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik! A rendezvényen videó- és fényképfelvétel készülhet a résztvevőkről.

Elkötelezettek vagyunk környezetünk védelméért, ezért a jegyeket nem szükséges kinyomtatni, elég telefonon bemutatni őket.

Be Smart Klub és kitárul a világ!