XIII. Stáció - Isten házában
- monokróm rítus -

Az evilág és túlvilág, a személyes és a társadalmi, a múlt és a jelen, a szellemi és az ösztönös, az egyén története és a történelem kontrasztjába feszülő ember élni akarását és túlélési ösztönét, kultúrához és valósághoz, Istenhez és alvilághoz való viszonyrengetegének bemutatását céloztuk meg egy a 21. században lehetséges rituálé keretében.

A kortárs tánc és performansz-művészet mellett a díszlet, mint térinstalláció (Gergye Krisztián), az abba belehelyezett, majd „életre keltett” szobor (Rabóczky Judit műve), az improvizatívan a pillanatban komponálódó zene (Zombola Péter - zeneszerző), az énekhangon megelevenedő, operai minőségben megszólaló (Philipp György - ének) kortárs költészet (Áfra János - költő), az aktív szereplőként darabba emelt Fotográfus (Dömölky Dániel), aki a rituálé eseményeit belülről dokumentálja, sőt jelenlétével alakítja is, maga a gyakran múzeumi, de sosem mindennapi közeg, a közönség, mint közösség, akiknek aktív részvételére lehetőségek teremtődnek, a társalkotókkal való művészi párbeszéd - mind-mind kis szilánkjai a darab valóságteremtő erejének, mind-mind hihetetlen mélységek felismerésére késztetnek.

Térinstalláció: Gergye Krisztián
Képzőművészeti konzultáns, alkotótárs: Trifusz Péter
Zeneszerző, zenei előadók: Zombola Péter / Philipp György
Fotós szereplő: Dömölky Dániel
Az előadás installációjában megjelenik: Rabóczky Judit Rita Lilith című szobra
Felhasznált versek: Áfra János Rítus című kötetéből: Tömeg, A sötétség igéi
Jelmeztervező: Béres Móni
Díszlet: Zöldy Z. Gergely
Asszisztens: Fazekas Anna, Blaskó Ábris
Produkciós menedzser: Ágoston Eszter
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező, koreográfus, előadó, látvány: Gergye Krisztián

Gergye Krisztián Harangozó Gyula- és Imre Zoltán-díjas táncos, koreográfus, rendező, performer. Az utóbbi években a kortárs tánc, a színház, az opera, a performansz és a képzőművészet műfajai között keresi a határátlépések lehetőségeit.
A „Ha mi árnyak…” performanszsorozat stációi eddig rendhagyó szabadtéri helyszíneken zajlottak, hogy kimozdítsuk az előadó-művészetet a színház fekete dobozából, lehetőséget teremtve nézőinknek egy 21. századi rituálé közvetlen megtapasztalását. A XIII. Stáció keretében azonban különleges, mégis színházi térbe emeljük produkciónkat, a Régi Zsinagóga szakrális terébe, ami úgy színház, hogy mégsem az.

14 éven felülieknek!

------------------------------------------------

KORLÁTOZOTT NÉZŐSZÁM!

!!! Felhívjuk Nézőink figyelmét, hogy a jelenlegi kormányrendelet értelmében a program időtartama alatt az ORROT ÉS SZÁJAT ELTAKARÓ MASZK VISELÉSE A NÉZŐTÉREN IS KÖTELEZŐ !!!