A pécsi székhelyű instrumentális zenekar, a FILC tavaly hozta ki debütáló nagylemezét, a "Fruttit". Ezt idén a koncert napján megjelenő "Tilitoli" kislemez követi, egy velős, 4 számos pakk, amit ezúttal is saját kezűleg rögzített a csapat.
Továbbra is hömpölygő jazzes groove-ok, táncolható páratlan ütemek és afro ritmusok jellemzik a zenéjüket. Elitizmust és a kompromisszumokat kerülő fúziós muzsika, amely vállaltan táplálkozik a 70-es/80-as évek jazz-örökségéből.
Visszatérő vendégzenészük DJ R-Nold, aki scratch-ügyileg segíti a bólogatást az estén.

Spotify: https://tinyurl.com/filc-on- spotify
Instagram: https://instagr.am/filcmusic
Facebook: https://fb.com/filcmusic

Vendégük a helyi erők képviselői, a zïp zenekar:
Tavalyi ‘Oda’ című lemezük az év egyik legizgalmasabb underground érzületű lemeze volt, melyről a szerény erejű hazai zenei kritika kis túlzással megfeledkezett. A jazz-hip-hop és soul műfaji alapokat a magyar underground hip-hop hangulati és szövegvilágával kifinomultan összeeresztő zïp a leglazább és néha legszívbemarkolóbb sorokat pakolja a színpadra elképesztő magabiztos zenei tudással megtámasztva. Mi több, idén kijött az ‘Oda’ instrumentális változata is, amit a feltörekvő amerikai hip-hop generáció is csak nyálát csorgatva hallgat.

Instagram: https://instagr.am/zipzenekar
Facebook: https://fb.com/zipzenekar

 

JEGYEK: 

elővételes: 2000 huf

helyszínen 2500 huf

Facebook esemény link: https://www.facebook.com/events/924417075471672/