A Fényszínház szeretettel várja Önt és kedves családját, barátait a Jelenések című előadására, ami egy templomi lézerfény koncert, multimédia előadás. Advent idején hozza el szeretteit a fénybe! Örömmel tölt el minket, hogy az első előadásokról szóló visszajelzések alapján a gyermekektől a nagyszülőkig pozitív megerősítést kaptunk: ezt az előadást mindenkinek látnia kell!

Szarvas Péter esperes, plébános ajánlása az előadásról: „Többektől, akik látták és hallották az előadást pozitív visszajelzést kaptam. A mondanivalót nem zavarta a fény és hangtechnika, hanem inkább segítette a mondanivaló mélyebb megértését. Valóban különleges hatása volt. Magam is úgy voltam vele, hogy próbáltam a dolgokat elképzelni, végiggondolni, de amikor az előadás a maga egészében ment, meg sem közelítette azt elképzeléseimet. Amikor a fény átölelt, úgy éreztem maga az Isten ölel át. Átjárja az egész lényemet. Ehhez a mondanivaló, az elmélkedés, a megélt valós élettörténet és a zene nagy segítség volt. Valóban különleges volt.”

A fény az emberi történelem során mindig óriás erejű szakrális szimbólum volt. A Fényszínház ezt a műsort eredendően templomi környezethez készítette. A premier előadást 2013 októberében Miskolcon volt a Szent Anna templomban, Szarvas Péter atya rendkívül barátságos közreműködésével. 2014-ben Budapesten húsvétkor a Rózsafüzér Királynéja Plébániatemplomban, Pünközsd-kor Hercegszántón, Európa legmagasabb Mária szobránál, a Vodica-Máriakert kegyhelyen adtuk elő. Az Ars-Sacra fesztivál sorozat részeként 2014 szeptemberében két templomban láthatták az érdeklődők. 2015-ben Esztergomba a Kerek-templomba és Egerváron a Szent-Katalin templomba is elvisszük az előadást. A produkciót minél több szakrális helyszínen szeretnénk bemutatni.

Hisszük, hogy a fény jelenléte a templomban különös erővel szimbolizálja mindazokat a dolgokat, melyekkel jobbá és szebbé tehetjük magunk és mások életét. Az ima jelképezi a szeretet fényét, mely a legcudarabb élethelyzetekben is erőt és támaszt nyújtanak a léleknek. Jelenések című előadásunkban korunk nyelvén, multimédiás és lézeres eszközökkel dolgozzuk fel az egyik legrégebbi imát, a Miatyánkot egy Nagymama élettörténetén keresztül. Lézergrafikáinkat Simon András grafikusművész teszi feledhetetlenné, aki évtizedek óta elismert egyházi alkotó. Különleges vonalvezetésű grafikáit látványosan emeli ki a lézerfény textúrája. Az előadás forgatókönyv írója és rendezője Csömör Hermina, aki a Fényszínház alapítójaként és a Goldlaser évtizedes alkotójaként már régóta álmodott arról, hogy a lézerfényt templomban és szakrális helyszíneken is szerepeltesse. A keresztény világ legismertebb imája a Miatyánk. Újkori feldolgozásában törekedtünk a szeretet szimbólumainak legszebb megfogalmazására: zenével, álló és mozgóképekkel, lézerjelenésekkel, az ima érzelmeinek bensőséges hangulatával. A Miatyánkot világ szinte minden nyelvére lefordították. Bízunk benne, hogy a nézőinket vallási felekezettől függetlenül felemelő élményben részesítjük.

Részletek, további információk:
http://fenyszinhaz.hu/jelenesek-laser-show/