Egy szoknya, egy nadrág – változó nemi szerepeink nyomában

 

Kolozsváron élsz, és pszichológiát tanulsz? A szakmában dolgozol, vagy csak érdekel ez a tudomány? Van egy jó hírünk számodra! Kolozsvárra is megérkezett a Magyarországon már ezres tömegeket megmozgató programsorozat, a Mindset Pszicho-Kávéház.

 

De mi is az a Pszicho-Kávéház? Magyarországon rengeteg olyan jeles szakember tevékenykedik, akiknek ott lenne a helye előttetek, a nagyközönség előtt, mégsem jutnak lehetőséghez, mert valamiért nem kapta fel őket a nyilvánosság, a média. A Mindset Pszichológia azonban nem fél újítani, szerintünk a tudás mindenkié! Olyan szakembereket és professzorokat hívunk meg közétek, akik lehengerlő előadók – értékes gondolatokkal. Így közérthető és alkalmazható ismereteket, azaz valós tudást hozunk el nektek, közvetlenül a kávétok mellé.

 

Pszicho-Kávéházunk rendhagyó struktúrával vár benneteket. Elsőként egy gondolatébresztő és vitaindító előadásra invitálunk benneteket, amelyre minden alkalommal a téma egyik legjelesebb szakértőjét hívjuk meg. Ezt követően – túllépve a plenáris előadás korlátain – egy pezsgő hangulatú és izgalmas kerekasztal-beszélgetés keretein belül taglaljuk tovább az előadáson elhangzottakat. A meghívott tudósoknak és szakembereknek az állandó kerekasztalunk mellett a ti kérdéseitekkel is szembe kell nézniük. Ezzel biztosítjuk számotokra az autentikus kávéházi hangulatot.

 

Első kolozsvári rendezvényünkre 2018. április 24.-én kerül sor, témánk pedig a férfi és női szerepek változása a 21. században. Milyen elvárásokat támaszt a modern társadalom a férfiak és nők elé? Egyáltalán, hogyan alakítsuk a saját szerepeinket, és hogyan feleljünk meg azoknak?

 

Mindezekre a kérdésekre a meghívott előadónk Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző család-pszichoterapeuta, a budapesti Pszicho-kávéházak állandó tagja ad majd nektek választ. Az előadását követő kerekasztal-beszélgetés során pedig tovább taglaljuk a nemi szerepkörök változását. Ebben állandó kerekasztal-tagjaink segítsége mellett, a ti kérdéseitekre és véleményetekre is számítunk.

 

Állandó kerekasztalunk tagjai:

Dr. Dégi L. Csaba habilitált egyetemi docens, a Nemzetközi Pszicho-Onkológiai Társaság (IPOS) igazgatója

Dr. János Réka adjunktus, a Kolozsvári Feuerstein Intézet igazgatója

Dr. Kálcza Jánosi Kinga adjunktus, klinikai- és egészségpszichológus

Rácz Norbert unitárius lelkész

 

Helyszín: Iuliu Maniu utca 4. szám, az Agapé Hotel emeleti rendezvényterme

Időpont: 2018. április 24, 19 óra (EET)

Kapunyitás: 18:30 (EET) 

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a rendezvény helyszínén fényképeket készülnek, melyeket az esemény facebook oldalán tekinthetnek meg!

Mindset Pszichológia − A szaklap, ami téged olvas

A Mindset a pszichológia tudományának egy innovatív platformja. Olyan online pszichológiai szaklap, amely közérthetőségével közelebb hozza a pszichológiát minden ember életéhez. A Mindset azonban jóval többet jelent érdekes cikkek halmazánál. A tudomány terjesztését zászlónkra tűzve ismeretterjesztő előadásokat szervezünk a pszichológia iránt érdeklődők számára. A lap fiatalos dinamikájának köszönhetően magas színvonalon tudunk izgalmas, újfajta tartalmakat közvetíteni az olvasók számára. (www.mindset.co.hu)