Az EcoPunk Találkozón a megszokott kereteket elhagyva, a szabadban gyűjthetjük be a hétköznapok ökológiájával kapcsolatos legfrissebb, minőségi ismeretanyagot, amelyhez eddig vagy egyáltalán nem vagy csak négy fal között, neon fényben fértünk hozzá. A szabadtéri kötetlen “konferencián” egyszerre több színpadon tartanak interaktív előadásokat, vitákat, workshopokat a legismertebb hazai és nemzetközi előadók, valamint olyan gyakorlati megvalósítók, akik a saját témájuk kiemelkedő szakemberei, ugyanakkor nyilvános előadás keretében még soha nem osztották meg tapasztalataikat.

A szemléletváltás többnyire a lelkiismeret-furdalásban gyökerezik, annak felismerésében, hogy a tanult, megszokott létezésünk kárára van a Természetnek, ami végső soron a mi kárunkat okozza. Ám semmilyen tudatos lépés és változtatás nem jár közvetlen pozitív visszacsatolással. Környezettudatosan élni szívás. Rengeteg lemondással és konfliktussal jár.

Elutasítjuk a lelkiismeret-furdalás keltést, egymásra mutogatást. Mindenki a saját ökológiai lábnyomáért felel. Az EcoPunk Találkozón közösen keresünk gyógyírt a saját lelkiismeret-furdalásunkra és olyan megoldásokat próbálunk bemutatni a témában jártas szakértőkön keresztül, amelyekből mindenki összeállíthatja magának azt, amit hétköznapi életébe bele tud illeszteni.

---

26 év alatt ingyenes, de 18 és 26 év közöttieknek itt a TIXA felületén be kell csekkolni az ingyenes jegyekhez, amiket a helyszínen az adott napon 8-13h óra között lehet átvenni a kapuban. A 13 óra után érkező 18-26 év közöttiek csak a napijegy megváltásával látogathatják a rendezvényt. Ez a jegytípus július 9. és augusztus 2. között elérhető.