Fontos! Jegyeket csak online, ezen az oldalon, vagy az előadás napján a helyszínen (Átriumban) lehet váltani.

***

DJ Bootsie Quartet & VJ Kemuri: Cinema Special

Ha valamit megszokhattunk már DJ Bootsie szkreccsmestertől és zenekarától, hogy újra és újra előállnak valami különlegessel. Ritkán játszanak élőben, de amikor igen, az mindig olyan élményt ígér, amihez foghatót nehéz találni a hazai koncertpalettán. Decemberi fellépésük az Átriumban ismét egy ilyen estét ígér - de nem csak a közönség, hanem a zenekar számára is.

A koncert helyszínéül szolgáló Átrium egykor mozi volt, a filmek temploma, napjainkban pedig színházi előadásoknak ad otthont, illetve most egy este erejéig a DJ Bootsie Quartetnek is.

A koncert nem mindennapi elegyét adja majd a Quartet idei müpás lemezbemutatójának, valamint a hagyományosnak mondható év végi trafós fellépéseknek, mindezt színházi körülmények között, ahol a közönség intim közelségből figyelheti a zenekart. Szinte halljuk majd, ahogy DJ Bootsie megnyomja és megtekeri instrumentumain a gombokat, vagy ahogy a többi zenész a kezébe és használatba veszi a hangszerét. És ne feledkezzünk el VJ Kemuriról sem, a DJ Bootsie Quartet “ötödik tagjáról”, aki mint máskor, úgy most is különös, szokatlan és páratlan képi világot varázsol ehhez a különleges zenei univerzumhoz, amit hip-hopból, bass music-ból, trap-ből, film-, nép- és kortárs zenei elemekből, jazzből, technóból és ambientből kevertek ki. Kemuri gyakran zavarba ejtő és váratlan fordulatokkal teli képein ezúttal olyan mesék elevenednek majd meg, mint a Varjúdombi mesék vagy a hét törpe története, ami ezúttal más befejezést kap.

A koncert zenei programja illeszkedik majd a környezethez, az Átrium balladai félhomályához, és több meglepetést is ígér. Részben a régi lemezek ide illő és némiképp újraformált számait fogjuk hallani, de bőséges ízelítőt kapunk a jövőre megjelenő új nagylemez, az Allegro Identity anyagából is. A szuggesztív és virtuóz előadásra nem csak DJ Bootsie lesz a garancia, hanem a társai is: a Talamba ütőegyüttesből ismert Grünvald László, a kiváló dobos, az Occam nevű szólóprojektje okán is figyelemre méltó Lázár Tibor, és végül, de nem utolsósorban a számtalan kortárs zenei produkcióban közreműködő Vázsonyi János. Nem kérdés, hogy ezen a decemberi estén egy olyan különleges audiovizuális utazáson veszünk majd részt, ami már-már spirituális élményben részesíti a közönségét.

DJ Bootsie Quartet

DJ Bootsie – programozás, szekvenciák, scratch

Lázár Tibor – dob

Vázsonyi János – szaxofon, furulya

Grünvald László - vibrafon, ütőhangszerek

+ VJ Kemuri - látvány