2023 őszén folytatódik a DEX Songwriting Expo – ismét négy alkalom épül egy-egy kiemelt dalszerzői téma és előadó köré.

Teljesen természetes dolog, ha producerként vagy szerzőként vannak olyan időszakok, amikor nem vagyunk termékenyek, „beragad a kreativitásunk”. Van, akinél ez gyakrabban –szinte mindig – előjön, de lehet olyan is, hogy bár elkészül a dal, mégsem vagyunk elégedettek, megjelenik a „hiányzik valami” érzés.

De hogyan lehet ezen túllendülni, miként lehet ezeken a kritikus szakaszokon túljutni, és mihez érdemes ilyenkor nyúlni? Ha elakadunk egy sessionben, mi segíthet?

Több megoldás is van. Hagyományosak: pl. üljünk vissza a zongorához, foglalkozzunk külön-külön a dal részeivel, de egészen formabontók is: állíthatunk saját dalszerzésünk, kreativitásunk szolgálatába a különböző alapokat, loopokat, hangmintákat is! Ezek is adhatnak inspirációt és kihozhatnak belőlünk teljesen új ötleteket, dallamokat. De hogyan?

Rengeteg példával, valamint keverési tippekkel és saját sessionök bemutatásával jön Diaz mesterkurzusa november 23-án a DEX Songwriting Expón.  

Diaz – bár manapság elsősorban a Wellhello tagjaként ismert – karrierje a zenekarnál jóval korábban kezdődött. Közel 15 éve írja zenéit a hazai hiphop és pop fontos szereplőinek, rengeteg rádiósslágerrel tette le a névjegyét a magyar zene asztalára, mielőtt Fluorral megalapította a Wellhellót. Dolgozott többek között Sub Bass Monsterrel, Caramellel, a Follow the Flow-val a Hősökkel, a Soulwave-vel és a Halott Pénzzel is, de számtalan szerzeménnyel gazdagította A Dal című eurovíziós előválogató műsorát.

► EXKLUZÍV!

Dalaid kompaktak és zeneileg készek, de mégis van egyfajta hiányérzeted? Keresed azt a pluszt, amivel szintet tudnál lépni? Diaz exkluzív workshopja Téged vár!

Küldd el már elkészült dalodat az expo@artisjus.com címre november 19-ig, Tárgy: Jelentkezés Diaz mentoring workshopjára. Amennyiben Diaz úgy érzi, tud szakmai tanácsot adni, akkor együtt keresitek majd a megoldást.

Fontos: A mentoring workshop exkluzív, limitált férőhelyes program, melynek résztvevőit az előadó választja ki a jelentkezők közül. A jelentkezőknek érvényes belépőjeggyel kell rendelkezniük a november 23-i DEX-re. A mentoring workshop a DEX-szel azonos napon kerül megrendezésre.

►PROGRAM:
16:00-16:30 DEX megnyitó előadás
16:30- 18:00 Diaz mesterkurzusa
18:00-18:30 Q&A és kötetlen beszélgetés Diazzal

A DEX-en soron kívül, időpontfoglalás nélkül keresheted az Artisjus szerzői kapcsolattartóit kérdéseiddel, ügyintéznivalóiddal.

A DEX-et az Artisjus szervezi. Célunk, hogy támogassuk az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségben – ahogy azt is, hogy a profik tanulhassanak profiktól.