“A háború előtt esztendőnként négyszer jártam Párizsban. Aztán a Rákosi rezsim alatt, amikor nehéz volt itt az élet és nem engedtek anyagot behozni, egyáltalán nem mentem. De mióta a Kádár János vette át a hatalmat 1956-ban a sikertelen magyar felkelés után, a viszonyok jelentős mértékben javultak. Vásárolhatunk anyagot külföldről és a kormány esztendőnként kétszer küld el Párizsba”
Interjú Rotschild Klárával a San Francisco Chronicle hasábjain

A Divat / Diktatúra egy a 1970-es évek és a Kádár rendszer hangulatát idéző élő szerepjáték. Ezen a kamara játékon átélheted a kádári szocializmus korszakának kontrasztjait, sztereotípiáit, a kádári elit képmutatását, a III/III-as jelentések világát, a szocialista Magyarország kétarcú, ellentmondásokkal terhelt időszakát. A játék során részt részt vehetsz egy rendhagyó divat eseményen; a Különlegességi Női Ruhabolt, azaz a “vörös divatdiktátor”, Rotschild Klára ruhaszalonjának legújabb divatbemutatóján.

A karakterek a Rotschild divatszalon munkatársai és vendégkörének tagjai körül kerülnek ki. Nem csak divattervezők és manökenek, hanem a Kádári elit politikusai, külföldi diplomaták, művészek, tudósok, kémek és feleségeik valamint hozzátartozóik, akik egy rendhagyó divatbemutatón vesznek részt a Nemzeti Múzeumban 1976 során.

Stílus: kamara larp
Inspiráció: Rotschild Klára - A Vörös Divatdiktátor
Időkeret: 4 óra
Játékosok száma: 25+
Időpont: március 28. szombat 15:00
Jelentkezési határidő: március 1. vasárnap éjfél
Helyszín: Nemzeti Múzeum - Múzeumi Játékmustra
Részvételi díj: 4000 forint - ami a Múzeumi Játékmustra belépőt is tartalmazza

Témák: A szocializmus és a tehetség, A nők helyzete a Kádár rendszerben, a szocialista elit képmutatása, luxus és a szocializmus kapcsolata - luxus vs szocialista puritánság