Jövőre ünnepli a Romano Drom a fennállásának 25. évét. Ezalatt a negyed évszázad alatt a a magyarországi kortárs cigány kultúra egyik legismertebb képviselője lett. 1999-es alapítása óta a zenekar bejárta a világot Kairótól–New Yorkig, Dél-Koreától Londonig, Pekingtől-Oszlóig.
Turnéztak Közel-Keleten és Távol-Keleten, számos sikeres tengerentúli koncertsorozat van a hátuk mögött, s játszottak Európa majd’ minden országában. Egyedi zenei világuk zajos sikert aratott, s a legkeresettebb cigány kultúrát ápoló, de világzenét játszó zenekarrá tette a Romano Dromot. A zenekar
kifejezett célja, hogy különleges zenéjét eljuttassa és megszerettesse azokkal is, akik talán nem is ismerik az oláh cigány zenét, táncokat, kultúrát. Ez az elképzelés albumaik során nyomon követhetően teljesedik ki, az eredeti oláh cigány dallamokat eltérő zenei kultúrákból ismerős vonásokkal elegyítve.

A 25 éves jubileum kapcsán a zenekar vendégzenészeket is hív a koncertekre (Pl. Said Tichiti -Marokkó), így még izgalmasabb műsorral kedveskedik a zenekar az ünnepi évben a közönségnek. A jó hangulat, a tánc és a különleges világzenei élmény garantált minden koncerten.


www.romanodrom.eu
https://youtu.be/vBljrv3petI
https://youtu.be/uRLcXvu3aS0
https://youtu.be/kS941WUNyu0


Belépő:
2000 Ft (helyszínen csak készpénzzel)