Tartsatok velünk az eszeveszett energiákkal dolgozó Besh o droM szezonkezdő duplakoncertjén, október 13 és 14-én a Turbina Nagytermében!

Ha létezik igazán energikus, szíveket-lábakat dübörögtető balkán zene, ami az őrületes high-Bpm balkán dallamaikkal elkerülhetetlen extázist okoz a közönségnek, na az a Besh o droM.

 

Besh o droM

 

A magyarországi világzene egyik jelentős képviselőjeként 1999-ben indult a zenekar. Nevének jelentése lovári cigány nyelven: „Üld meg az utat!” (mint a lovat szokás, azaz indulj el). Balkáni és román cigány- illetve közel-keleti tradicionális zenét ötvöznek magyar zenével, és játszanak sajátos feldolgozásban, összeolvasztva különböző zenei stílusokat.

 Fergeteges koncertjeiknek köszönhetően az egész magyar zenei élet leginkább exportképes produkciói közé tartoznak, ezért évente 70-80 alkalommal léphetnek fel hazánkban, külföldön pedig körülbelül 50-60 alkalommal, többnyire telt ház előtt. Számos rendezvényen első magyar fellépőként játszottak, gyakran világhírű előadók társaságában, mint például Oscar Peterson, Chick Corea,  Al Di Meola, Keith Jairett vagy Marcus Miller. A legnagyobb sikert a Montreal Jazz Fesztiválon érték el, ahol a központi színpadon fő műsoridőben négy ízben, alkalmanként 35 ezer ember előtt adtak koncertet A sajtóban megjelent kritikák a több száz fellépő körül a Besh o droM zenekart választotta a Montreal Jazz Fesztivál egyik nagy felfedezésének.

 

Hakumba

 

A Hakumba 2019 nyarán debütált Ördögkatlan fesztiválon, ekkor állt össze az eredetileg két külön zenekarként működő 11 fős csapat.

Zenéjük főként világzenei elemeken alapszik, ezeket vegyítik balkán fúvós témáikkal és többszólamú énekeikkel. Szerzeményeiket erősen meghatározzák a gipsy-swing, a ska, az afrobeat és a surf-rock stíluselemei, koncertjeiken igazi őszinte örömzenével táncoltatják meg a közönséget. Fáradhatatlan csapat tele energikus groove-okkal és őrületes bulikkal. 

 

 

Jegyárak:

Super Early Bird - 2000 Ft

Early Bird - 2500 Ft

Elővétel - 3000 Ft

Helyszínen - 3500 Ft