Be on fire, don’t burn out – Hogyan lehet fenntartani a lelkesedést a kiégés veszélye nélkül?

A vállalatok egyik legnagyobb kihívása napjainkban a rendkívüli méreteket öltő fluktuáció, amelynek az egyik leggyakoribb oka a kiégés.

Elkötelezett munkaerő a célkeresztben - A kiégés valódi oka és megoldása

A kiégés kezdeti stádiuma és a végső, szélsőséges állapot közötti szürke zóna korunk egyik néma járványa. Tömegesen szedi áldozatait – a legerősebbek, legelkötelezettebbek közül -, és a legismertebb megoldások nem mindig a leghatékonyabbak.

Az leggyakrabban a tudatos jelenlét, elcsendesedés, lazítás különböző formáit javasolják a stresszkezelő tréningeken. Noha ezek a módszerek valóban hatékonyak, sok ember nem tudja beiktatni a hétköznapok menetébe, egyszerűen azért, mert az állandó pörgés közben a tudat lelassítása nem megy.

A lazítás feladata ellentétes azzal, amit elvárunk az agyunktól a nap 24 órájában, így szinte a lehetetlent kívánjuk egy vezetőtől, amikor azt mondjuk neki, hogy meditáljon naponta 2x10 percet.

Ahhoz, hogy egyáltalán képes legyen egy túlterhelt személy arra, hogy lazítson, szükség van egy 0. Lépésre. Ebben segíthetnek olyan speciális gyakorlatok, amelyek akár vállalati környezetben is alkalmazhatóak, és segítenek lekapcsolni agyunkban a stressz üzemmódot.

Melyek ezek a gyakorlatok? Mi a tudományos hátterük és hogyan váltanak ki erőteljes hatást?

A stresszkezelés új eszköztárából kapnak ízelítőt azok, akik részt vesznek ezen az előadáson.

Jöjjön el, és vegyen részt a beszélgetésben

- ha Ön vezető, és cége / csapata változások előtt áll

- ha úgy érzi, hogy Ön vagy a cégénél dolgozók érintettek a kiégés szindrómában

- ha nagy a fluktuáció és nem érti az okát,

- ha kíváncsi arra, hogyan lehet megtartani a legjobb munkatársait

- ha szívesen megosztaná a témával kapcsolatos vezetői tapasztalatait

Reggelink lehetőséget nyújt arra, hogy hasonló helyzetben levő vezetőkkel, HR szakértőkkel ismerkedjen meg és cseréljenek tapasztalatokat, inspirálják egymást.

Az üzleti reggelivel egybekötött módszertani meetup és mini tréning házigazdái: Kaszás Ágnes

További programok: MEMO LeadersHub

Felhívjuk a kedves résztvevők figyelmét, hogy az előadás során kép- és hangfelvételek készülhetnek. A rendezvényre nincs külön regisztráció, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A MEMO további programjai itt találhatóak.

www.memobudapest.hu