Székely Csaba: BÁNYAVIRÁG

 

A Kaposvári MATE Színművészeti Intézet vizsgaelőadása

 

 

 

,,Székelyföldön kétszer nagyobb az öngyilkosságok aránya, mint egész Romániában. Senki nem tudja, miért. Egyesek a zord időjárással, a hegyvidék ridegségével magyarázzák. Mások azzal, hogy a bicskához gyakran nyúló falusi székelyek számára más az emberi élet értéke. Az ő világukban a Nap hamarabb nyugszik le. Minél hamarabb, annál jobb. Ilyen környezetben játszódik a Bányavirág, és ebben él az egykori bányász, Vajda Iván, aki a bánya bezárása óta reményvesztett munkanélküliként éli mindennapjait, és gondozza beteg édesapját. Nem azzá vált ez a világ, amivé szerette volna. Hozzá hasonlóan kiutat keres szűkebb környezete is: féltestvére, Ilonka, a barátja, a szomszédai. Mindenki a maga módján. A szerencsétlen sorsok és a sok lemondás ellenére a Bányavirág nem egy komor darab. A fekete humor erőteljes jelenléte segít nekünk megfelelő távolságból szemlélni azt, amiben élünk. Segít felébredni abból a keserű álomból, amibe a szereplők belepusztulnak.”

Székely Csaba

Apa: betegen fekszik a szobában, nem látjuk soha
Iván, a fia: Katona Levente
Mihály, orvos: Csabai Csongor
Ilonka, Iván féltestvére: Farkas Laura
Illés, a szomszédjuk: Hajdú-Sobor Csaba
Irma, Illés felesége: Martos Hanga

Rendezte: Urszinyi Ádám, Madácsi István

 

Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk!

 

Kapunyitás: előadás előtt fél órával, helyfoglalás: érkezési sorrendben.

Az előadások előtt és után tekintse meg büfénk kínálatát, kóstolja meg kávékülönlegességeinket, fogyasszon kedvére ízletes termékeinkből!

Felhívjuk tisztelt közönségünk figyelmét, hogy az előadás kezdésekor az Escargo Szobaszínház bejáratát zárjuk. A hely intimitására való tekintettel és a többi néző zavartalan szórakozásának érdekében a kezdés után érkező vendégeinket nem áll módunkban beengedni.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!