Mintha hazamennénk, vissza a jövőbe.....
1979. augusztus 12–én tömegesen tódult ki a közönség a 40-es busszal a budaörsi Jókai Művelődési Központba meghirdetett „Irodalmi koncert” a Fölöspéldánnyal és a Beatrice zenekarral c. eseményre. A koncert után, az élmény hatása alatt, Kistamás Laci, a leendő Kontroll Csoport egyik alapítója, ma úgy mondanánk, egy flash mob résztvevőivé tette a hazafelé tartókat. A véletlen is a kezére játszott: egy építkezésről többméternyi nejlonfóliát fújt a buszmegállóba igyekvők elé szél, amivel aztán, Laci kezdeményezésre, a buszra tódulók a nyitott ablakokon át kézről-kézre adogatva „becsomagolták” az Ikaruszt.
Két évvel később, Olescher Tamás jóvoltából, a Jókai Művelődési Központban próbáltunk, még névtelen formációként, a volt Spions zenekar frissen elárvult tagjával, Zátonyi Tibor_Jokerrel - s, bár utóbb nem vele alapítottuk meg a jövendőbeli Kontroll Csoportot, de Budaörsről hazafelé megvilágosodtunk, mikor szembe jött velünk egy útmenti „KONTROL” tábla.
Szeretettel invitálunk mindenkit az Ági’66 turné 2. állomására, melyet
nemrég elhunyt zenésztársunknak, barátunknak, az Ági és fiúk volt dobosának, Kreutz Lacinak dedikálunk a Kontroll Csoport, valamint az Ági és fiúk elmúlt négy évtizedének dalaiból válogatva.
Akik játszanak: dobon Németh Csaba, gitáron Antal Szilveszter, basszusgitáron Horváth Gábor, szaxofonokon Varga Zsolt és Balogh Bálint
Ének: Bárdos Deák Ági