Figyelemhiányos hiperaktivitási zavar, ADHD. Manapság egyre gyakrabban találkozhatunk ezzel a négy betűvel, mégis sokszor homály lengi őket körül. Az ADHD nagyjából 70.000 gyereket érint Magyarországon. Ők azok, akiket jellemzően égetni való gyerekekként idézünk fel magunk előtt. Impulzívak és türelmetlenek, folyamatosan pörögnek, gyakran nem figyelnek, amikor beszélnek hozzájuk, hajlamosak az álmodozásra és ellenállnak azoknak a feladatoknak, amelyek tartós összpontosítást igényelnek. Nem szeretnek és nem is akarnak skatulyákban gondolkodni, élni. Nem véletlen, hogy az ADHD az egyik leggyakoribb ok a tanulási nehézségek mögött.

Számos ADHD-s még felnőttkorában is szenved a tünetektől. Előfordulhat, hogy jó képességeik ellenére nem tudnak magasabb iskolai képesítést szerezni, nem tudják a munkájukban azt a teljesítményt nyújtani, amire egyébként képesek lennének, vagy a személyes kapcsolataikban és családi életükben okoz komoly nehézséget a zavar. Innovatív ötleteik, gondolataik, fáradhatatlanságuk és magas energiaszintjük azonban messzire felröpítheti őket. Vegyük csak Ryan Gosling példáját. Az ADHD lehet átok, de előny is. Attól függ, hogy tudunk-e vele megfelelően bánni.

Hogyan ismerhető fel, honnan ered és miként kezelhető? Többek között ezekre kaphatunk majd választ Dr. Földi Rita klinikai szakpszichológustól, a Károli Gáspár Református Egyetem Fejlődés és Neveléslélektani Tanszék vezetőjétől.

Jegyek ára: 1890 Ft
Kapunyitás: 18.00
Kezdés: 18.30

Mindenkit várunk sok szeretettel!

//A helyszín változtatás jogát fenntartjuk. A rendezvényre nincs regisztráció, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Kérjük, hogy a helyszínt kérésére a jegyértékesítéssel kapcsolatosan ne keressék! Megértésüket köszönjük!//