Alföldi Róbertről kevesen tudják, hogy szenvedélyes fotógyűjtő. Többszáz művet számláló fotográfiai gyűjteménye a magyarországi és külhoni avantgárd legjelentősebb művészeinek reprezentatív műveit tartalmazza az 1960-as évektől napjainkig.

A magyar avantgarde nagyjai mellett olyan világhírű külföldi fotóművészek alkotásai is részét képezik kollekciójának mint Hermann Nitsch, Arnulf Rainer, Thomas Ruff, Rudolf Schwarzkogler, Joel-Peter Witkin, Günter Brus és Jürgen Klauke.

A gyűjteményben található fotográfiák közös vonása, hogy valamennyinek középpontjában az ember és test viszonya áll.

Egy ennyire szisztematikusan és egyúttal a minőségre érzékenyen fölépített, művészettörténetet formáló gyűjteményre kevés példa akad (ha egyáltalán akad) a magyar fotógyűjtés történetében.

A Garten két alapítója, Bánki Ákos képzőművész és Schneller János művészettörténész vendégükkel, Alföldi Róberttel a művészetről, műgyűjtésről, és a művek iránti szenvedélyről beszélgetnek a Garten kerthelyiségének pódiumán.

A beszélgetésre a Garten 2020 programsorozat keretében kerül sor, melynek több mint 300 művet bemutató központi kiállítása a beszélgetés előtt és után ingyenesen látogatható. 

Látogass meg minket a Balaton északi partján és légy részese egy feledhetetlen kulturális estnek!

Mottónk: Művészettel védekezünk!

A beszélgetés 18:00-kor kezdődik.