Kezdjük onnan, hogy van négy fickó. Van nekik barátjuk, a Kapa, de inkább Mucsinak mondják, Zolinak nem hívják, mert túl sok a Zoli, nem lehet tudni, melyikről van éppen szó. Egy vasútállomás restijében találkoznak. Bár olyan, mint most, csak ritkán történik. Vagy abban reménykedünk, hogy többet soha. Mert üres a váró, üres a resti, nem járnak vonatok. De ettől azért koncert van.


A 30Y Resti koncertjét eddig három élő koncerten mutatta be: a budapesti a MÜPA-ban, Pécsett a Kodály Központban, és Miskolcon Művészetek Házában. Az előadásban közreműködik Mucsi Zoltán színművész is, akinek különleges, állomásfőnöki szerepet osztott ezúttal a zenekar. A 30Y Resti negyedik előadása már a 2020-as pandémiás időszakban, zárt ajtók mögött zajlott a győri református templomban. A koncertről akkor különleges film készült az Öt Templom Fesztivál szervezésében.


Maga a forma, az akusztikus hangvétel már ismert és szinte egyidős a zenekarral, a 2020-ban húsz éves 30Y lassan tizenöt éve játszik közvetlen hangú koncerteket: fesztiválokon vagy éppen az utcazenélve. 2012-ben megjelent a Szentimentálé album, ami egyben jelenti a zenekar akusztikusan hangszerelt dalainak tárát és azok újra-koncepcionálását is. Idővel egyre több dal került az akusztikus dalrendbe a zenekar teljes repertoárjából, az intim megszólalás pedig lerázta magáról a pátoszt, inkább a közvetlenség, a közönséggel közös élmény, a dalokhoz kapcsolódó anekdoták váltak fontossá. 30Y-dalok szentimentálisan, a kocsmapulton, vagy éppen egy restiben.


Idén a tavalyi koncert helyszínére visszautazva Győrben adja első 2021-es koncertjét a 30Y.

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a járványügyi rendelkezések értelmében a 18 év feletti felnőttek kizárólag Védettségi igazolvány bemutatásával vehetnek részt programjainkon! Kérjük belépőjegye megvásárlása előtt győződjön meg arról, hogy Védettségi igazolványa rendelkezésre áll!